"Волво" ХС90 влезе в менюто на български ресторант

0
Master Chefs, е разработил специално за него скандинавска салата с херинга и шведски кюфтенца по стара домашна рецепта
Master Chefs, е разработил специално за него скандинавска салата с херинга и шведски кюфтенца по стара домашна рецепта

Гурме меню, с името "Volvo XC90", се предлага от тази седмица в софийския ресторант Chef’s. Шеф Виктор Ангелов, който е и председател на академията Master Chefs, е разработил специално за него скандинавска салата с херинга и шведски кюфтенца по стара домашна рецепта. На разположение е и подбрана винена селекция Volvo, пише Дневник.

Във вторник брандираният ХС90 ресторант отвори врати, като на събитието беше представена топ версия на автомобила R-Design. Партньорството между заведението и автомобилната марка ще продължи един месец, като в този период гостите имат възможност на място да получат пълна информация за луксозния SUV и да заявят тест драйв.

От дилъра на "Волво" "Мото-Пфое" обявиха, интересът към XC90 в България е огромен. Квотата до края на годината е изчерпена, като има продадени повече от 50 автомобила. Вече са резервирани и десет бройки от плъг-ин хибридната версия на ХС90, доставките на която ще започнат от пролетта.

Екологичната модификация на автомобила има обща хибридна бощност от 400 конски сили, като бензиновият мотор движи предните колела, а електромоторът задните. Мощността на ток е 87 к.с. и 240 Нм, като на електричество могат да се изминат до 40 километра. Средният разход на гориво е 2.1 л/100 км.

Наскоро авторитетното американско списание "Мотор тренд" обяви "Волво" ХС90 за SUV на годината. В ревюто за автомобила се посочва, че колата има перфектна форма, залагаща много повече на практичността, отколкото на сексапила и е толкова изящно изработена, че отдалеч и личи колко е скъпа.

Другите определения са пленително произведение на изкуството, отвътре и отвън, великолепен, красив, удобен, свеж и различен, без да стига до крайности. Заключението на журналистите от "Мотор тренд" е, че XC90 е истински носител на революционната промяна при SUV-автомобилите.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари