Володимир Зеленски: Русия планира преврат и нашествие в Молдова

2
Това заяви президентът на Украйна във видеопослание пред Мюнхенската конференция по сигурността
Това заяви президентът на Украйна във видеопослание пред Мюнхенската конференция по сигурността Снимка: Facebook

Това заяви президентът на Украйна във видеопослание пред Мюнхенската конференция по сигурността

Руската федерация вече планира да започне преврат в Молдова и да нахлуе на нейна територия. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеопослание пред Мюнхенската конференция по сигурността на 17 февруари, съобщава РБК - Украйна, Агенция Фокус.

Той припомни, че Украйна е успяла да устои срещу Русия в началото на пълномащабна инвазия. Държавният глава обаче отбеляза, че не всички страни са способни на това. Зеленски призова останалите държави за обща решителност.

"Докато ние преговаряме как да подсилим отбраната си с модерни танкове, Кремъл мисли как да удуши Молдова. Когато ние убеждаваме, че Украйна има нужда от авиация, Русия вече е убедила иранския режим. И резултатът от това не са само ирански дронове в нашето небе, но и това, което Кремъл плати за това“, заяви Зеленски.

Припомняме, че на 16 февруари фрагменти от ракета отново бяха открити в Молдова близо до границата с Украйна. Този път те бяха открити след масирана нощна руска въздушна атака срещу цели в Украйна.

Беше отбелязано, че това е четвъртият път, в който останки от ракети от бомбардировките на Украйна падат в Молдова.

Освен това президентът на Молдова Мая Санду наскоро номинира Дорин Речан за поста министър-председател, след като Наталия Гаврилица обяви оставката си.

По-късно в Молдова беше одобрено ново правителство, оглавено от премиера Дорин Речан. За назначаването на кабинета гласуваха 62-ма депутати от управляващата партия "Действие и солидарност".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    7
    Този
    Ти направи преврат в Украйна като я продаде на Америка с целия народ сега добре че повечето изчезнаха от там ама ще се върнат дати счупят зелената тиква Освен като Горбачов не изчезнеж и да бъдеш до живот като хамстер на хранилка в клетка.
  • 15
    6
    Ха-ха-ха-ха-хах!
    Сетих се, как един лъжец-педер ѝ казваше *бензиностанция с ракети*! Слава России! А курвата отдолу да го духа! Петък вечер е, все пак!
  • -27
    5
    ХАХАХАХА
    Рушлямските пъпчиви пуберски тролчета нямат какво да правят в Петък вечер и серат тука под статиите! Жалки нещастни чикиджии копейкаджии! ХАХАХАХА
  • -24
    4
    Хаха
    Газ няма ,дизел няма само в Русия е супер.И все още ни 1 русофил не е заминал в Рая на Русия.
  • 26
    3
    Ха-ха!
    Най-много Бай Дън да напълни памперса! А Молдова ако издържи 48 часа – много ще ѝ е!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари