Володимир Зеленски осъди спирането на газа за България

0
Русия стартира нова поредица от енергийно изнудване на европейците
Русия стартира нова поредица от енергийно изнудване на европейците

Русия стартира нова поредица от енергийно изнудване на европейците

Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди решението на Русия да спре доставките на газ за България и Полша като изнудване на Европа, предава Нова телевизия. От Белия дом заявиха, че Русия използва енергийните източници като оръжие.

„Тази седмица ръководството на Русия стартира нова поредица от енергийно изнудване на европейците. Решението за прекратяване на доставките на газ за Полша и България е още един аргумент в полза на факта, че никой в Европа не може да се надява да поддържа нормално икономическо сътрудничество с Русия, каза той.

По думите му Русия разглежда не само газа, но и всяка търговия като оръжие.

"Чака се моментът, в който може да се използва една или друга търговска зона да изнудват европейците политически или за укрепване на руската военна машина, която вижда обединена Европа като мишена. Следователно колкото по-скоро всички в Европа признаят, че е недопустимо да зависим от Русия в търговията, толкова по-бързо ще бъде възможно да се гарантира стабилност на европейските пазари”, добави Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Браво
    Ама с " най - остри думи " ли осъди спирането на доставката ? Щото иначе някак не се чувствам спокойно.
  • 0
    8
    Анонимник
    Зеленски, който от месеци настоява ЕС да обяви тотално ембарго на руските газ, петрол и въглища, осъдил спирането на руския газ за България? Или се получава, като изказванията на Киро Харварда, че "имаме готови алтернативи" и как не са ни нужни доставките от Газпром, до мига, в който ги спряха и започна да квичи неистово, че са врътнали кранчето на България и има газ само за не повече от месец?!
  • 3
    7
    Пуциян
    Ситуацията е пределно ясна. Европа плаща 75% от бюджета на Газпром, оттам и държавния бюджет, а с нашите пари Путин строи ракети и ги насочва към нас... не може да продължава така. Европа го замеря с пачки евро, а той реве, че Запада искал да превземе кочината му (защо ни е дълга партизанска или ядрена война) и да овладее руските ресурси (Китай вече почти го е направил).
  • 6
    6
    Зеленото говно
    Еее избочения, спри наркутиците глупако. Смешен си зелена блядка такава!
  • 9
    5
    О2
    Тези осъдителни действия ще стоплят дедовия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари