Володимир Зеленски: Не ни интересува дали в Белия дом са републиканци или демократи

0
Президентът на Украйна​ отхвърли твърдението, че бившият президент на САЩ е можел да спре войната
Президентът на Украйна​ отхвърли твърдението, че бившият президент на САЩ е можел да спре войната

Президентът на Украйна​ отхвърли твърдението, че бившият президент на САЩ е можел да спре войната

Володимир Зеленски отхвърли предположението, че Доналд Тръмп може би щеше да спре Русия да нахлуе в страната му, в интервю за Newsmax.

Говорейки във вторник с водещия Роб Шмит, украинският лидер заяви, че "не може да предвиди" какво би се случило, ако Тръмп все още беше президент на САЩ.

Шмит предложи: "Има много американци, които вярват, че ако някой като Доналд Тръмп беше все още в Белия дом, това нашествие нямаше да се случи. Каква е вашата позиция?"

"Съжалявам, ако ще кажа нещо, което няма да харесва, но за нас като държава във война няма значение дали в Белия дом са демократи или републиканци", отговори Зеленски, цитиран от Dnes.bg.

"Хората на Съединените щати ни подкрепят."

Зеленски допълни, че "всеки може да стане президент на САЩ", включително тези, които не харесват Украйна, и тези, които са съпричастни с руския президент Владимир Путин.

"Някои може да харесват Украйна повече, други по-малко. Някои може да имат уважение към Путин, а други може и да нямат..., но ценностите, за които страната ни се бори, определено са тези, които споделят в САЩ", каза Зеленски.

В деня, в който Украйна беше нападната от Русия, Доналд Тръмп заяви: "Ако бях на поста, тази смъртоносна ситуация в Украйна никога нямаше да се случи!". Тези думи дойдоха само часове след като той защити натрупването на сили на Русия по границите на Украйна и нарече хода Путин "гениален" и "умен".

Тръмп беше изправен пред импийчмънт от Камарата на представителите на САЩ през 2019 г. на фона на обвиненията, че неправомерно е притискал Украйна да предостави политическа помощ за преизбирането му, след като задържа военната помощ за Киев.

Във вторник Зеленски похвали отговора на администрацията на Байдън на войната на Русия и каза, че "най-важната е помощта от народа на Съединените щати".

"Те плащат данъците и парите, които се отпускат за подкрепа на Украйна, идват от данъците. Всичко това е хуманитарна, финансова, военна подкрепа за Украйна", каза той. "Затова съм благодарен на настоящия президент на Съединените щати, както и на тези в политическите партии, които ни подкрепят."

Тази подкрепа включва пакет от 40 милиарда долара от военна, икономическа и хуманитарна помощ, както и ракетни системи с голям обсег, както Байдън обяви в сряда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    До 4
    Хаха друг гей цвърка! Абе усрайник кво правиш тука а сука бляд??? Ходи си в усрайна ПИЗДА
  • -2
    4
    До 3
    Ами дай му от твоя вазелин,да не ти свиди!
  • -1
    3
    До 2 гейтарчето - ТО
    Браво джендърче, плювни на уркенския и краварския хуй, че пари за вазелинче нямаш! Айде дърпай уркенска утрепко недоносена! Т
  • -4
    2
    Митрофанката
    Браво, другарю тъп рашистки трол 1! Спечелихте 3 копейки за този пост! Продължавайте в този дух на рашистките сатрапски ценности! Мадушка Русгъз и Госттролнадзор няма да ви забравят!
  • 5
    1
    До наркомана Зеленко
    Булка смени наркотиците курво! Дано цяла Русия ти се изреди преди да издъхнеш! Майка ти изсрана да еба!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари