Джо Байдън: Доналд Тръмп ще оспори евентуална загуба

0
Президентът на САЩ счита, че неговият съперник може да не признае изборните резултати
Президентът на САЩ счита, че неговият съперник може да не признае изборните резултати Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ счита, че неговият съперник може да не признае изборните резултати

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че неговият републикански съперник Доналд Тръмп ще "оспори" резултата от президентските избори през ноември, ако загуби, предаде АФП,

"Мисля, че той ще направи всичко, за да спечели. Ако спечеля - когато спечеля - мисля, че той ще оспори резултата", заяви 81-годишният демократ в интервюто с журналист от "Ню Йоркър" през януари.

"Аз съм единственият, който някога го е побеждавал. И ще го победя отново", заяви Джо Байдън.

"Ако смятате, че сте в най-добрата позиция да победите някой, който, ако спечели, ще промени самата природа на Америка, какво бихте направили?" - попита демократът, който винаги е вярвал, че е най-добрият възможен кандидат, който да се изправи срещу Доналд Тръмп.

Американският президент е непопулярен, възрастта му буди сериозно безпокойство у избирателите, а няколко скорошни социологически проучвания дават предимство на републиканския му предшественик по отношение на намеренията за гласуване.

Джо Байдън обаче залага на това, че основното послание на кампанията му - защитата на демокрацията и гражданския мир - ще надделее.

"Как можем в една демократична държава да изберем за президент човек, който казва, че насилието е приемливо?", заявява той в интервю за "Ню Йоркър", предава БГНЕС.

Президентът разкритикува и отношението на пресата, която според него не успява да оцени авторитарната заплаха, която представлява Доналд Тръмп, преобладаващият фаворит в първичните избори на републиканците.

"Сякаш всички вие сте станали безчувствени към него", разкритикува той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари