Доналд Тръмп изпреварва Джо Байдън в ключови щати

0
Тръмп с преобладаващо мнозинство остава фаворит на републиканците
Тръмп с преобладаващо мнозинство остава фаворит на републиканците Снимка: Instagram

Тръмп с преобладаващо мнозинство остава фаворит на републиканците

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп има предимство пред настоящия държавен глава Джо Байдън в поредица от хипотетични сблъсъци сред регистрираните гласоподаватели в четири ключови щати, показва ново проучване на The New York Times и Siena College, предава CNN, цитирана от Агенция Фокус.

В Невада, щат, който Байдън спечели с малко на президентските избори през 2020 г., Тръмп може да се похвали с 52% подкрепа срещу 41% за Байдън. Тръмп също изпреварва Байдън в Джорджия, щат, който беше в центъра на неговия ход да отмени последните президентски избори, с 49% срещу 43% на Байдън.

Тръмп води пред Байдън и в Аризона с 49% срещу 44% на президента. В Мичиган Тръмп също има преднина от 5 пункта: 48% срещу 43% на Байдън.

Всяка анкета има граница на извадкова грешка между 4,4 и 4,8 точки, а двубоят остава теоретичен – първичното гласуване започва едва следващата година. Тръмп с преобладаващо мнозинство остава фаворит на републиканците, докато Байдън, който получи основно предизвикателство от представителя на Минесота Дийн Филипс миналия месец, е силно предпочитан за номинацията на демократите.

Последното проучване на щатите на бойното поле подчертава значителните предизвикателства, пред които е изправена кандидатурата на Байдън за преизбиране, включително ниски рейтинги на одобрение за работата му и въпроси относно възрастта и способността му да управлява страната. Резултатите от допитването са особено поразителни за Байдън предвид нарастващите правни проблеми на Тръмп. Бившият президент е изправен пред 91 наказателни обвинения по четири обвинителни акта. Той се обяви за невинен по всички обвинения.

Говорителят на кампанията на Байдън Кевин Муньос омаловажи резултатите от проучването в изявление в неделя, като каза пред CNN: "Прогнозите след повече от година изглеждат малко по-различни година по-късно“.

"След тези исторически (2022) междинни избори, кампанията на президента Байдън работи усилено, достигайки и мобилизирайки нашата разнообразна, печеливша коалиция от избиратели една година преди избора между нашата печеливша, популярна програма и непопулярния екстремизъм на MAGA републиканците. Ще спечелим през 2024 г., като сведем главите си и свършим работата, а не като се тревожим за анкети“, заяви Муньос.

Новите анкети са по-оспорвани в други от колебаещите се щати.

В Пенсилвания, щат, който Тръмп спечели през 2016 г., но Байдън си върна през 2020 г., Тръмп е с 48% срещу 44% за Байдън.

Един избирател от Пенсилвания, с когото Times разговаря, който подкрепи Байдън през 2020 г., но сега подкрепя Тръмп, казва пред изданието: "Светът се разпада при Байдън“.

"Предпочитам да видя някой, който смятам, че може да бъде положителен лидер за подражание за страната. Но поне мисля, че в Тръмп нещо“, казва Спенсър Вайс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари