Волен Сидеров: Лично видях какви поражения нанася Закона за шума

0
Искам да излезе на бял свят защо се прави това, защо избирателно отделни заведения се проверяват, други не
Искам да излезе на бял свят защо се прави това, защо избирателно отделни заведения се проверяват, други не Снимка: БГНЕС / Архив

Да проверим с извънредни комисии концесиите, не само шума по морето.

Това заявих в предаването “Неделя 150” по БНР, пише Волен Сидеров в социалните мрежи.

Нещата около Слънчев бряг бяха представени едностранчиво и тенденциозно, нямаше я гледната точка на самия туристически бизнес. Лично видях какви поражения нанася Закона за шума, защото не е домислен – огромен отлив на туристи и финансови щети за туризма. Целта на вицепремиера беше да се повишат доходите в туризма. Оказва се, че става обратното. Когато в края на годината отчетем спад в туризма – кой ще е виновен, кой ще понесе отговорността? Беше съставен един специален щаб към областния управител на Бургас и тук бизнесмените разказват ужасяващи неща. Изсипват се десет души проверяващи всеки ден в заведения, в хотели - МВР, НАП, РДНСК, Митници, започват да искат документи, блокират работата, започват да проверяват личните карти на влизащите в някое заведение, колите им. Все едно има терористичен акт. Всичко това отблъсква категорично хората и оплакванията бяха много сериозни. Аз смятам да направя поредица от кръгли маси, дискусии, защото хората от бизнеса са смачкани. Тях ги е страх. Те казват: ако сега застана пред камерата ви, утре ще ми дойдат на проверка и ще ми съсипят бизнеса.

Искам да излезе на бял свят защо се прави това, защо избирателно отделни заведения се проверяват, други не. Какво е това - някаква нелоялна конкуренция ли, какво точно, трябва да се разбере. Ние имаме много случаи на много чужди псевдоинвеститори, които идват тук, при едни ощетяващи условия правят договори, примери, ЕРП-тата, ЧЕЗ, златната концесия, дайте да им направим на тях проверки! Да видим там как са.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари