Волен Сидеров: Коалицията остава!

0
Аз съм само един прост депутат. Всичко е наред, всичко е прекрасно, каза Сидеров
Аз съм само един прост депутат. Всичко е наред, всичко е прекрасно, каза Сидеров Снимка: БГНЕС / Архив

Противоречията в "Обединени патриоти" са преодолени, коалицията остава - това обяви лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група Волен Сидеров след края на заседанието на коалиционния съвет днес следобед.

Разбира се, че оставаме, няма проблем. Няма нищо какво да ви кажа. Аз съм само един прост депутат. Всичко е наред, всичко е прекрасно“, каза Сидеров.

Той посочи, че името на новия вицепремиер, който патриотите ще предложат на мястото на подалия оставка Валери Симеонов, ще бъде обявено от премиера.

По неофициална информация Сидеров е свикал заседание на ръководството на партията си, за да ги информира за срещата.

Обсъждането на бъдещето на коалицията "Обединени патриоти" продължава. След лидера на "Атака" от коалиционния съвет излезе и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По-рано днес бе проведено и заседание на управляващата коалиция.

Оставката на Валери Симеонов бе подадена в петък след близо едномесечни протести на майки на деца с увреждания, засегнати от думите му, че са "кресливи жени с уж болни деца". Очакванията, че оттеглянето на Симеонов ще успокои напрежението, не се оправдаха, след като Волен Сидеров поиска оставката и на Красимир Каракачанов, за да започнат "на чисто". След последвалата задочна размяна на реплики Каракачанов свика коалиционния съвет, за да обсъдят отношенията в коалицията и участието ѝ във властта.

Очакваше се на срещата Симеонов да обяви дали ще се върне като депутат в парламента на мястото на Миглена Александрова от "Атака", както и да представи номинацията на неговата партия за овакантения пост. Според медии, близки до НФСБ, е възможно за вицепремиер да бъде предложена Мариана Николова, която досега бе началник на кабинета на Валери Симеонов. Другото име, което се спряга в медиите, е това на депутата Борис Янчев.   

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари