Волен обвини Бъчварова за инцидента в Гърмен

0
"Предупреждавам за тази опасност от много време”, подчерта Сидеров.
"Предупреждавам за тази опасност от много време”, подчерта Сидеров.

„Атака” ще зададе въпроси към вътрешния министър Румяна Бъчварова за неадекватната реакция на униформените за инцидентите в село Гърмен, при които цигани се заканиха да убиват българи. Това съобщи лидерът на партията Волен Сидеров в коментарното си предаване „Неделник” по „Алфа ТВ”.„Ние ще питаме Бъчварова защо е това неадекватно поведение на полицията, защо то продължава и в момента. Защо няма задържани при положение, че е установено, кой кого е нападнал? Има пострадали в болница, задържани няма”, възмути се той.

Според Сидеров поведението на българската полиция е много странно и много насочено, което подсказва, че тя може би е участник, или съучастник в сценарий, който може да доведе до запалване на огън в държавата. 

„Вече няколко пъти коментирах събитията в Македония, престрелката, която стана там и беше коментирана по цял свят. Това може да се случи и в България”, допълни лидерът на „Атака”. 

„Ние не трябва да си затваряме очите. Предупреждавам за тази опасност от много време”, подчерта Сидеров. Той припомни, че „Атака” многократно е призовавала своите симпатизанти и съмишленици да не участват в антицигански протестни демонстрации, за да не бъдат въвлечени в провокации. Целта на такава провокация ще е да бъде дискредитирана политическа организация като „Атака” и да бъде разпален конфликт, който да си върви по съответния сценарий, който да оправдае присъствието на чужди войски на българска територия. 

„Никак не е трудно да се плати, да се подкокоросат групички от скучаещи, пиещи бира по цял ден елементи и те да скочат и да нанесат побой на някой след това пострадалите да отвърнат и така докато накрая има жертви”, очерта сценария Сидеров. Той бе категоричен, че МВР и прокуратурата до сега трябваше да се задействат и да направят така, че българите да могат да живеят в България спокойно, без да се тревожат. „Това е една от основните цели, с които беше създадена и партия „Атака”, обобщи той.

„Ние не делим обществото на българи и цигани. Напротив, делят го тези, които сепарират циганите, създават им отделни капсулирани общности, поддържат ги изолирани нарочно, поддържат ги неграмотни, в една криминогенна среда, след което ги използват за гласоподаватели под строй, срещу заплащане”, посочи още Волен Сидеров.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари