Внимание! Обявиха код "оранжев" за Русенско

1
Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология е за увеличаване на снеговалежите
Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология е за увеличаване на снеговалежите Снимка: Русе нюз

Код оранжев за опасно време е определен за област Русе, съобщават от НИМХ при БАН, информира Русе нюз.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология е за увеличаване на снеговалежите, а във високопланинските проходи, Добруджа и Лудогорието са възможни виелици и образуване на преспи.

Освен за Русенско, втората степен за потенциално опасно време е в сила още за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреждават шофьорите, на които в неделя им предстои пътуване, че е необходимо да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да предвидят повече време за път и да се въздържат от пътуване в районите с оранжев и жълт код, ако това не е наложително.

От АПИ уверяват, че 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

При необходимост ще се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на сериозни пътни инциденти.

При усложнени атмосферни условия в нощта на събота срещу неделя може да се предприеме цялостно спиране на движението по третокласната пътна мрежа.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари