Горещините в Русе продължават: Оранжев код е обявен и за утре

0
Адската жега трайно се е настанила в крайдунавския град
Адската жега трайно се е настанила в крайдунавския град

Адската жега трайно се е настанила в крайдунавския град

Жълт код за опасно високи температури обяви НИМХ в почти цялата страна за утре (19 юни).

Синоптиците прогнозират температурите да са предимно между 35 и 38 градуса, а през нощта – около и малко над 20 градуса.

Оранжев код за високи температури е обявен в седем области – Плевен, Велико Търново, Русе, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

НИМХ

Там температурите ще показват около 39-40 градуса, а нощните – отново около и малко над 20 градуса.

И утре продължава преноса на прахови частици от Сахара – такива ще има най-вече над Западна и Централна България. Затова качеството на въздуха ще бъде малко по-ниско.

Прогноза за времето през следващите три дни

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще остане слънчево и горещо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб, след обяд по Черноморието до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат предимно между 35° и 40°, в София - около 35°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца, прогнозират от НИМХ.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат 29°-32°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Преди обяд ще духа до умерен, предимно северен вятър, след обяд ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 22°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, в Дунавската равнина - умерен. Ще се развива купеста облачност и на места, главно в Северна България и планините, ще превали и прегърми.

В петък ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб или ще е почти тихо. Ще остане много горещо с максимални температури между 35° и 40°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари