Владо Береану: Борисов почти навсякъде чука като диня

1
Премиерът Бойко Борисов, където ходи, почти навсякъде чука
Премиерът Бойко Борисов, където ходи, почти навсякъде чука

Премиерът Бойко Борисов, където ходи, почти навсякъде чука

Отива на помпена станция на „Балкански поток“ и там дошли някакви американски помпи. И една голяма кутия, той ходи и я чука като диня. Това каза журналистът Владимир Береану по 7/8 ТВ.

Някаква частна фирма, която прави бронирани машини. Там също обикаля и ги чука. Днес му показаха едни танкове. И той отиде ги почука. Вече няма въпроси, непрекъснато се самоизтъква. Има специален подход - първо трябва някой да дръпне реч колко е велик. А след това се обажда някой и пита може ли 500 метра път. Той вика: "Пиши, Ананиев, пиши“. И Ананиев се прави, че записва.

Един човек не го похвали, но попита за нов път. Борисов го попита: „Ама чисто нов ли го искаш?“. Човекът вика – да. Борисов се фръцна и това беше. Навсякъде ходи и обяснява какви успехи имаме. Всичко при него е най-велико и най-голямо. Тук е голямата разлика с Тодор Живков. При него всичко правеше партията. При Борисов-ако не е той, нищо няма да стане.

Протестите имаха един успех – Борисов промени начина си на действие. Обикаляше и преди с джипката, но казваше на медиите къде ще бъде. Първият провал бе като нарече журналистките мисирки. Сега си обикаля без да казва на никого нищо. То са едни села, местенца с малко население. И по комунистическо нямаше такава организация. Там го посрещат с „Бойко, Бойко, Бойко“.

И това се качва във Фейсбук с парчета по 20 минути с лошо качество. Там говори едни щуротии. Няма въпроси на журналисти. Големите медии се чудят какво да изкарат. Редактори гледат тази щуротия и се чудят какъв бисер да изкарат. Качеството е ниско, звукът е лошо. Тонрежисьорите вдигат звука и накрая слагат субтитри. Става нещо измъчено.

Иван Гешев в началото и той обикаляше навсякъде и раздаваше едни тиради. Всички ги обявяваше за виновни. Като започнаха протестите, престана да се появява където и да е. Появяваше се на абсурдни престъпления - при бандитите на селото. Да, ама Гешев вика - аз решавам битовата престъпност и решавам тези дела. Нено Димов го държаха и нищо. Срещу него няма да се заведе нищо, защото е политическо решението за кризата в Перник. Той бе арестуван само, за да се покаже, че някой е арестуван. За какво държаха жената на Божков 8 месеца?! Пуснаха я и няма да има дело срещу нея. Гарантирам. Други дела си вървяха- като делото за Милен Цветков. Като е нормално престъпление, нормално вървят нещата. Поръчковите не вървят, защото нямат доказателства. Прокуратурата не може да се справи със сложни дела.

Самият Гешев изчезна. И не дава интервюта. Преди даваше на Никодимов от БНТ. Там всичко е ясно - какви въпроси, що. След това вече избягва контакти с журналисти.

Абе, истинска ли са тези снимки или не? Нямаме експерти, които да установят това нещо. Поне една експертиза да сме направили, да има за цвят. Поне нещо. А то нищо. Поне премиерът си призна за удовлетворяване на негови потребности, такова нещо прочетох. Даже хитроумно каза за жената с парите: „ Да ги беше оставила там“. Реакция от протестите има. По средата на пандемията, караше министъра на здравеопазването и шефа на Пирогов да видят какво прави той. За малко да ги пребие, докато показва бръмчащата маркировка. Целият цирк си върви, продължава и то ще си продължи до 28 март, когато очевидно ще са изборите. Подозирам, че веднага след празниците ще намали и това нещо.

Би било нормално да се върне и дава интервюта в някои телевизии. Вече го е страх и от журналисти. Идва година, която със сигурност поне малко ще се промени политическата система у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари