Владислав Панев: В ПП - ДБ няма разцепление

0
Народният представител призна, че ПП - ДБ не могат да управляват без подкрепата на ГЕРБ - СДС
Народният представител призна, че ПП - ДБ не могат да управляват без подкрепата на ГЕРБ - СДС Снимка: Фейсбук

Нови избори само биха засилили ролята на радикалните партии, убеден е депутатът

"Нещата се развиват динамично. Президентът още не е връчил първия мандат, ще има още срещи. След празниците очакваме първият мандат да бъде даден на ГЕРБ. Не знам да има разговори последните дни." Така обобщи ситуацията между първите и вторите в НС депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria On Air.

След затишието в комуникацията след представянето на проектокабинета "Денков" той очаква рестарт на срещите: "Тези нови срещи са неминуеми, ние сме в парламента, за да си говорим и да търсим изход от ситуацията".

Депутатът коментира, че Бойко Борисов често си сменя позицията и "не бива да даваме голямо значение на думите му". Панев беше категоричен, че няма разцепление в коалицията на ПП-ДБ.

"Нормално е да има различно мнение, ние сме 6 партии, различно мнение има, разцепление - не", заяви гостът.

За бъдещето на управлението той посочи като единствен ефективен вариант реформаторски настроена редовна власт.

"Правителство на малцинството с 64 депутати е много лесно за бламиране, ако няма ясни предварително разписани планове. Ако просто внесем един кабинет и някакво мнозинство гласува за него, ново парламентарно мнозинство може да гласува каквито си иска приоритети, но отговорността ще бъде на правителството", даде пример Панев.

Народният представител призна, че ПП - ДБ не могат да управляват без подкрепата на ГЕРБ-СДС.

"Трябва да търсим разговори с всички парламентарни групи, математиката показва, че много имагинерен би бил вариант без подкрепа от най-голямата група. Правителство на малцинството без подкрепа от ГЕРБ-СДС е невъзможно", показват разчетите.

Прогнозата на депутата, ако се стигне до нови избори, е, че те няма да произведат по-различна картина, освен да засилят ролята на радикалните партии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари