Владимир Зографски постигна рекордно класиране за сезона

0
26-годишният българин се подреди на 16-то място в състезанието от Световната купа по ски скокове във Вилинген, Германия
26-годишният българин се подреди на 16-то място в състезанието от Световната купа по ски скокове във Вилинген, Германия Снимка: Ski.bg

Владимир Зографски постигна рекордно класиране за сезона, след като се подреди на 16-то място в състезанието от Световната купа по ски скокове във Вилинген, Германия.

26-годишният българин събра 231.1 точки след скокове от 131.5 и 137 метра. По този начин Зографски печели 15 точки за генералното класиране и с общо 35 се изкачи до 40-та позиция, информира БГНЕС.

Състезанието във Вилинген беше спечелено от местния любимец Щефан Лайе, който постигна първата победа в кариерата си. Лайе завърши с 266.4 точки след опити от 139.5 и 144.5 метра. На второ място се подреди Мариус Линдвик от Норвегия с четири точки изоставане, а трети остана Камил Стох от Полша с 11.8 пункта пасив спрямо победителя.

В подреждането за Вилинген 5 води Щефан Лайе с 398 точки, а челната тройка допълват Щефан Крафт от Австрия с 375.8 и Мариус Линдвик с 370.8. Утре преди обед е второто и последно състезание от Вилинген 5 отново с участието на Владимир Зографски. Камил Стох и Рьою Кобаяши бяха победители в последните две издания на надпреварата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари