Италианец счупи рекорд в алпийските ски

1
Доминик Парис спечели спускането на пистата “Стелвио” в Бормио и така стана първият с 6 победи за световната купа в дисциплината на едно и също трасе
Доминик Парис спечели спускането на пистата “Стелвио” в Бормио и така стана първият с 6 победи за световната купа в дисциплината на едно и също трасе Снимка: БГНЕС

Италианска звезда постави нов рекорд в алпийските ски.

Доминик Парис спечели спускането на пистата “Стелвио” в Бормио и така стана първият с 6 победи за световната купа в дисциплината на едно и също трасе. До вчера южнотиролецът делеше първото място в тази класация с Дидие Кюш (Швейц), който 5 пъти бе №1 на легендарната “Щрайф” в Кицбюел, пише в.24 часа.

Парис остави зад себе си швейцарците Марко Одермат и Нилс Хинтерман. Предишните му победи на “Стелвио” бяха през 2012, 2017, 2018 и 2019 (2 пъти) г. Италианецът вече води в класирането за малката световна купа в спускането, а в генералното за големия кристален глобус начело е Одермат пред Матиас Майер (Ав) и Александър Омод Килде (Нор).

Теса Уорли спечели гигантския слалом при жените в Лиенц (Ав). Така бившата световна шампионка от Франция вече има 15 победи в дисциплината и е на трето място след Френи Шнайдер (Швейц) с 20 и Анемари Мозер-Прьол (Ав) с 16. Уорли изпревари Микаела Шифрин (САЩ), Анита Вахтер (Ав), Виктория Ребенсбург (Гер), Тина Мазе (Слвн) и Лиз-Мари Морерод (Швейц).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари