Владимир Путин: В Русия се доставят незаконни оръжия от Украйна

0
Трябва да укрепим регулаторната рамка, коментира руският президент
Трябва да укрепим регулаторната рамка, коментира руският президент Снимка: © РИА Новости / Сергей Гунеев

Трябва да укрепим регулаторната рамка, коментира руският президент

"В Русия се доставят незаконни оръжия от Украйна", е заявил руският президент Владимир Путин на оперативно съвещание със Съвета за сигурност на Руската федерация, предаде ТАСС, цитирана от Агенция Фокус.

"Трябва да помислим как оръжията и боеприпасите влизат нелегално на територията на Руската федерация. Между другото, включително от територията на Украйна. Не за нашите войски, но такива оръжия все още влизат на територията на Русия от територията на Украйна", е заявил Путин.

В тази връзка, той е посочил: "трябва да разгледаме всички тези канали, да разгледаме как са организирани ведомствените мерки за контрол и да видим какво трябва да се направи допълнително, за да се укрепи регулаторната рамка".

Президентът на Русия е предложил Съветът за сигурност да обсъди общо въпроса за трафика на оръжие на територията на Руската федерация. "Този ​​въпрос винаги е важен, сега няма да навлизам в подробности и детайли, но днес е особено [важен], имайки предвид условията, в които живеем, в които се намира страната“, е обяснил той.

"Като цяло тук има голям комплекс от въпроси. Днес имаме двама говорители - [началникът на Руската гвардия] Виктор Васильевич Золотов и [началникът на МВР] Владимир Александрович Колоколцев. Ще помоля колегите да докладват по-подробно, но моля и всички останали да се включат в обсъждането на проекта за решение на днешното ни оперативно съвещание“, е допълнил Путин.

На срещата са присъствали още председателите на Съвета на федерацията и Държавната дума Валентина Матвиенко и Вячеслав Володин, заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, министърът на отбраната Сергей Шойгу, директорът на ФСБ Александър Бортников, ръководителят на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин, специален представител на президента по въпросите на околната среда, екологията и транспорта Сергей Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ванка с танка
    Понякога става така - има корумпирани звена и трябва да се изкоренят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари