Владимир Путин мобилизира 147 000 души

0
През последните години средно около 130 000 души са били призовавани за участие във всяка една от пролетните и есенните наборни кампании
През последните години средно около 130 000 души са били призовавани за участие във всяка една от пролетните и есенните наборни кампании Снимка: РИА новости

През последните години средно около 130 000 души са били призовавани за участие във всяка една от пролетните и есенните наборни кампании

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за началото на рутинната пролетна наборна кампания, с който 147 000 граждани биват призовани на задължителна военна служба, съобщиха световните агенции, посочи БТА.

"Да се извърши от 1 април до 15 юли 2023 г. призоваването за наборна военна служба на 147 000 руски граждани на възраст от 18 до 27 години, които не са в резерв и подлежат на военна служба", се казва в документа.

През септември миналата година Путин подписа указ, с която призова 120 000 души за есенната наборна кампания. Тогава ТАСС цитира руското министерство на отбраната, което заяви, че призоваването не е свързано по никакъв начин със специалната военна операция - официалният термин на Русия за войната в Украйна.

Всички мъже в Русия на възраст между 18 и 27 години трябва да отбият едногодишна военна служба или да преминат равностойна подготовка по време на обучение във висше учебно заведение.

През последните години средно около 130 000 души са били призовавани за участие във всяка една от пролетните и есенните наборни кампании, посочва ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    Bonkerz
    Чукча, я обясни конкретно колко пари сме дали на НАТО? Понеже не разбираш ще ти обясня. Има изискване държавите членки да отделят 2% от БВП за собствената си отбрана, както намерят за добре, може да възложим поръчки на български фирми. Това изискване не се спазва от почти никой. НАТО има административен и оперативен бюджет, който е мн малък и се плаща главно от САЩ, Германия, и т.н. За 2023 г. Цивилния бюджет е фиксиран на 370,8 млн. евро, а военният бюджет - на 1,96 млрд. евро, което съставлява съответно 27,8 процента и 25,8 процента увеличение спрямо предишния бюджетен период. Това значи, че за 2022 г е бил към 1.7 милиарда евро, а тая организация защитава 1 милиард души. Излиза че я си платил 1 евро на НАТО, я не...
  • -3
    9
    чукча писател
    голям рев и от двете страни за нещо, което става всяка година в рашата по 2 пъти! За по старитене е нищо извънредно, и у нас всяка година имаше по два набора влизащи в казармата - март и септември! Е у нас от 2007 година няма наборна служба, ама и армия няма, та храним натото дето щяло да ни пази!
  • 7
    8
    До 7
    Адмирации за коментара!Радва ме това,че има хора,които не се прехласват по Кремълската петолъчка..
  • 4
    7
    До неграмотния трол 6
    Абе, тъпако неграмотен, научи се първо на Български, рушлямския вече никой не иска да учи-език на гнусни окупаторски орки! И да позная, в неделя ще отидеш да гласуваш за "вгъZZраждани" против интересите на Майка България, нали предателю безроден! ДГД!
  • -1
    6
    сс
    Ще учите скоро всички руски език които не са учили,оказа че всички други са неспособни несигурни и полза от тях нямаме,как може хората да ви дават всичко да изкупуват цялата продукция и вие да им казвате майната ви с американците сме,те неискат да ни виждат на една разходка не ти дават да ходиш без виза а визи как дават чак никак ,ама верно това ако е частна фирма да е фалирала тази държава 10 пъти и господа управляващи всичките малоумнци сте виновни за положението на страната та ако беше ваша фирма държавата тъка ли щяхте да я управлявате??? едва ли
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари