Владимир Путин: Има по-малък шанс дървениците да дойдат от Европа в Русия заради новите санкции

0
Руският лидер отхвърли плана за 12-и кръг санкции на ЕС като смешен
Руският лидер отхвърли плана за 12-и кръг санкции на ЕС като смешен Снимка: РИА Новости

Руският лидер отхвърли плана за 12-и кръг санкции на ЕС като смешен

Руският президент Владимир Путин не се притеснява от западните санкции - всъщност точно обратното, пише европейската редакция на Politico.

Изправен пред перспективата за 12-ти кръг от санкции на ЕС - които биха могли да включват търговия с всичко - от диаманти до игли - руският лидер отхвърли плана като смешен и се измайтапи с Европа и нейния проблем с дървеници.

"Може би колкото по-малко боклуци, толкова по-добре. Има по-малък шанс дървениците да дойдат тук от големите европейски градове“, пошегува се Путин в сряда, съобщи руската държавна информационна агенция ТАСС, цитирана от Агенция Фокус.

Няколко европейски града, включително Париж, се борят с нашествието на дървеници през последните месеци. Малките насекоми са вече и в обществения транспорт, предизвиквайки тревога сред жителите и държавните служители и изпращайки градовете в лудост.

Миналия месец френското разузнаване дори обвини руската пропаганда, че подклажда страхове за дървениците, като публикува фалшиви статии, които изглеждат като написани от реномирани френски вестници.

Коментарът на Путин идва в момент, когато ЕС подготвя нов кръг от санкции срещу Русия, които вероятно ще включват ограничения върху износа на заваръчни машини, химикали и диаманти, наред с други артикули. Според EUobserver Литва е предложила план, който включва също забрана на износа на "пирони, щифтове, карфици“ и "шевни игли, игли за плетене“.

Путин осмя предложението, заявявайки, че западните служители "сега просто достигат точката на абсурд в своите фантазии“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Копейкин
    Спокойно Вова, нали сме учили в училище - няма нищо по-голямо от Русия. Така, че и руските дървеници са по-големи и ще унищожат европейските. Но явно дори и дървениците не искат да ходят в емния рай - Блатная. Въобще всичко руско е голямо и велико, само дето нещо Украйна не се подчини и вече повече от 20 месеца дава отпор за орките. А пак според Путин, който ж не се шегувал, това беше тридневна спецоперацийка. Путлер може да бъде сериозен, честен и отговорен държавник само в очите на пациентите на доктор Гълъбова, доктор Матева и сие.
  • 0
    4
    фена на Путин
    Голям си Владюша. България уважава Русия напук на политическата содомия.
  • 8
    3
    Дарвин Чарлз
    Направо са откачили.Нашите както винаги по вярващи от папата,по комунисти от комунистите и по европейци от всички взети заедно.От това пък патим ние от българските ЗКПЧ-ета.
  • 7
    2
    Sтанко
    Той тоя като каже нещо - не се шегува... само понякога, ако говори на еврогейци или кравари...Даже с чалмите се държи много по-сериозно и ги възприема много по-адекватно отколкото споменатите по-горе - включително и нас... Много ми се ще да се изправят нашите два ястреба велизар шаламанов и министърът без гащи - тагаренко пред муцуната на путя... Путя не искам да го гледам - искам тях да гледам в лицата и да се присмивам на израженията им...
  • 12
    1
    Чарлз Дарвин
    Има нещо вярно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари