Владика: България да спре да приема бежанци, а да се погрижи за болните и пенсионерите

6
Защо към Западна Европа идват хора от Афганистан?
Защо към Западна Европа идват хора от Афганистан? Снимка: Sofia Photo Agency

Сливенският митрополит призова хората да посетят храмовете, за да укрепят вярата си, и изрази недоумение, защо страната ни приема бежанци без документи.

Църквата остана единствената институция, която все още се крепи. Не са верни твърденията, че нищо не прави, защото духовната борба не е като телесната. Това каза пред журналисти в Сливен Негово високопреосвещенство митрополит Иоаникий, помолен да коментира ескалиращите терористични актове преди Рождественските празници.

Той призова хората да посещават православните храмове, където ще получат утеха и ще укрепят вярата си.

Според него бягството на хората от Сирия и Ирак, където се води война, е основателно, но изрази недоумение защо към Западна Европа идват хора от Афганистан, информира dir.bg. 

"Най-много ме учудва защо в страната се приемат хора без документи... На миналогодишните кметски избори отидох да гласувам, но си забравих личната карта и от комисията ми отказаха да упражня вота си. Значи, владиката, който е почетен гражданин на Сливен и 46 години служи в тази епархия, не може да гласува. А тези афганистанци без никакви документи могат да бъдат приети", каза владиката

Митрополит Иоаникий припомни изявлението на Светия синод, според което приетите в страната мигранти са достатъчно.

България е изчерпала капацитета си и не може да приема повече бежанци. Това заяви пред радио „Фокус“ Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий. Според него, страната ни не може да се ангажира с издръжката на повече хора, при положение, че има затруднения да осигури достоен живот на пенсионерите и хората с увреждания, пише "Сливен сега".

Сливенският владика отправи своето Рождественско послание към християните от епархията и им честити предстоящите празници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари