Включиха шести блок на АЕЦ „Козлодуй”

0
Той беше спрян на 29 октомври заради технически проблем
Той беше спрян на 29 октомври заради технически проблем Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

Направените проверки потвърждават, че всички системи и съоръжения работят нормално

Включиха шести блок на АЕЦ „Козлодуй” в енергийната система на страната. Той беше спрян на 29 октомври след възникнал технически проблем в охладителната система на генератора – неядрената част на блока.

След отстраняване на причините, довели до изключването, екипите на атомната централа са извършили необходимите тестове и изпитания съгласно изискванията за безопасна експлоатация. Направените проверки потвърждават, че всички системи и съоръжения работят нормално, пишат от АЕЦ-а.

Натоварването на шести блок се извършва поетапно, в съответствие с изискванията на технологичния регламент, до достигане на пълна мощност. Другият енергиен блок на АЕЦ „Козлодуй” – пети, продължава да работи по график.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари