Витамин Е - хапчето за безсмъртие

0
Това вещество забавя до известна степен стареенето
Това вещество забавя до известна степен стареенето

Това вещество забавя до известна степен стареенето

Витамин Е е мастноразтворим витамин, който често се среща в обикновените храни и изпълнява много функции в организма. Много жени го приемат при кожни проблеми - помага при суха и сърбяща кожа. Този витамин носи много ползи и затова те го обичат толкова много.

Какви точно са ползите от редовния прием на витамин Е, разкрива китайското издание „Sohu”, цитирано от БГНЕС.

Може да забави стареенето

Причината, поради която хората наричат капсулите с витамин Е "хапчета за безсмъртие", е, че това вещество забавя до известна степен стареенето и може да помогне на жените да останат млади и красиви за по-дълго време.

Според съответни научни изследвания след 50 пъти възпроизвеждане и делене клетките в човешкото тяло умират, но ако те са наситени с витамин Е, продължителността на живота им може да се увеличи 2,4 пъти, което означава, че след това могат да се делят повече от 120 пъти. Това означава, че витамин Е има подмладяващ ефект и удължава жизнеспособността на клетките.

Подобрява женската плодовитост

Витамин Е е известен също като токоферол. Когато в организма на жената липсва, тя може да има трудности при забременяването и съществува висок риск от спонтанен аборт.

Според проучванията витамин Е може значително да подобри функцията на яйчниците и да увеличи броя на фоликулите. Опитващите се да забременеят се нуждаят от витамин Е.

Той има антиоксидантно действие.

Витамин Е има способността да помага за премахването на свободните радикали от организма. Около 95% от свободните радикали в човешкото тяло са вредни елементи. Те могат да увредят нормалните клетки в организма и да намалят жизнеността му.

Ако има твърде много свободни радикали, по лицето се появяват бръчки и старчески петна и хората остаряват по-бързо. Когато съпротивлението на организма спадне, лесно се стига до различни заболявания. Витамин Е елиминира свободните радикали, превръщайки се в естествен антиоксидант. Той може да помогне за укрепване на имунната система.

Предпазва сърдечно-съдовата система

Добавките с витамин Е се препоръчват на хора в напреднала и средна възраст, страдащи от сърдечносъдови заболявания, тъй като те ефективно предпазват кръвоносните съдове, подобряват кръвообращението, понижават холестерола в организма и предотвратяват високото кръвно налягане.

Този витамин също така намалява нуждата от кислород в клетките, поддържа жизнеността и издръжливостта на организма, а също така е добър вазодилататор и антикоагулант.

Трябва да се отбележи, че витамин Е все още е вид допълваща терапия, така че трябва да се консултирате с вашия лекар, преди да го приемате, и да внимавате да не получите хипервитаминоза от прекалено дълъг прием.

Ако приемате повече от 400 милиграма витамин Е дневно, може да се появят симптоми като главоболие, гадене, зрителни нарушения, аменорея и други нежелани реакции. Ако използвате витамин Е за подобряване на състоянието на кожата си, не го прилагайте върху увредена кожа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари