10 убити и над 60 ранени след масиран руски обстрел в Украйна

2
Ракетни удари са регистрирани в Киев и 14 региона на Украйна
Ракетни удари са регистрирани в Киев и 14 региона на Украйна Снимка: Gleb Garanich/Reuters

Ракетни удари са регистрирани в Киев и 14 региона на Украйна

В понеделник, 10 октомври 2022 г., масирана руска ракетна атака срещу Украйна уби най-малко 10 души и рани около 60 други. Това каза прессекретарят на Националната полиция Маряна Рева, цитирана от Агенция УНИАН, предава Агенция Фокус.

"Ако говорим за цяла Украйна, тогава в допълнение към Киев, удари са регистрирани в 14 други региона на държавата. Общо към момента можем да говорим за десет загинали и около 60 ранени в цяла Украйна в резултат на руски ракетни удари“, каза Рева.

Според прессекретаря на Националната полиция полицейските служители работят на място, за да помогнат на хората и да регистрират всички последици от военните престъпления на Руската федерация. Служителите на реда правят всичко възможно да осигурят безопасността на хората.

"В същото време се обръщаме към всички граждани: не пренебрегвайте сигналите за въздушна атака. Тази сутрин показа колко е важно да се спазва дисциплината, всички препоръки, които правителството предоставя. Ето защо при първата тревога за въздушна атака трябва да слезете в убежището, защото това е въпрос на вашия живот и здраве“, добави Рева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    MOSAD
    Господ няма нищо общо с всичко това. Иначе, отпреди месец, даже и повече, в Русия се заговори, че е време да се демонстрира на Украина, че не може безнаказано да напада руски обекти на руска територия. Бяха тези разговори след убийството на Дугина. Очевидно е решено тези думи да се въплатят в дела. Жалко за цивилните разбира се, но пък е жалко и за жертвите в ДНР и ЛНР, които 8 години бяха обстрелвани от украинската армия, с артилерия, и за които хора, никой на Запад не искаше и не иска да знае...Така че, "Каквото повикало - това се обадило", казвам го с голямо съжаление.
  • 6
    2
    УЖАСТИИИ
    Господ ще накаже изсраното усраинско нагло евреиче. Володката зелцето заради стелбата по мостове и АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ! Изрод рязан!
  • -8
    1
    УЖАС!!!
    Господ ще накаже узкукалия късокрак безверник и сатрап Путлер за звествата му срещу мирни цивилни християни! АМИН!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари