ВиК дере русенци с двойни сметки за вода

11
По време на пандемия ни дерат кожите
По време на пандемия ни дерат кожите

Противоепидемичната обстановка за ВиК рязко се усложни в края на петата вълна на КОВИД-19 

Монополистът е решил еднолично да спре отчитането на водомерите, като прехвърля задължението за това на потребителите. Това се разбира от разлепените бележки на дружеството в жилищните блокове в Русе.

Двойни сметки за услугите на ВиК - Русе

Дружеството е дало възможност на потребителите сами да подават показанията си в рамките на 3 дни. Ако някой от потребителите забрави за новото си задължение, монополистът го "наказва"  със служебна консумация "на база на два реални отчетни периода". 

"По време на пандемия ни дерат кожите", оплаква се русенец пред Dunavmost. 

Водата през последните години поскъпна значително, като сега 1 кубик струва 2,94 лева. С тези цени потребителите с начислена служебна консумация за два месеца трябва да платят солените си сметки, а после можело да бъде приспадната при реален отчет на водомерите.

"След като платих над 100 лева сметка за вода, не ми останаха пари за бензин", каза с лека нотка на ирония г-н Ангелов.

Това е жестоката реалност, в която думите "Вода газим, жадни ходим" са точно на мястото си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    Асан
    Kurvi zbogom 🤣🇻🇳
  • -2
    11
    Русенски джигит с винтовка
    Статията е тъпа.Болшинството от коментарите са писани от слабоумни и неграмотни.Ще ви пиша слаб две за годината по математика/алгебра.И кво става после като мине инкасатора и отчете реалната консумация?Приспада надвзетите пари и надписани кубици.Сеа ша ревнете за главния водомер,а за него грижата е на кого?На домоуправителя,който единствен има право да подава неговите показания към ВИК.Айде да се ограмотите преди да пишете глупости.
  • 5
    10
    ..
    Така е ! Всяка и ституция си взима толкова колкото иска! Вик пишат служебно , а енергото ? Тяхното оправдание какво е ? Не дават обяснение как абонат , който не се отоплява на ток има по голяма фактура от други отопляващи се на ток ... Грабят всички !
  • 6
    9
    До 7
    Преди време имах подобен случай при самоотчета. Оказа се, че данните по интернет постъпвали в един компютър в някаква стая по етажите в сградата на ВиК, който се ползвал от всички инкасатори. Обаче Инкасатора не успял да стигне до този компютър навреме за да направи справката. Тогава платих начислената ми вода. Обадих им се и на следващото отчитане уравниха показанията - няма драма.
  • 8
    8
    Законът е за всички
    Ако ВиК е направил тези нарушения на русенци, то да се намеси прокуратурата. И един въпрос,: колко години е директор настоящият директор?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари