Виенският бал в Русе събра средства за макет на емблематични сгради

1

Благотворителното събитие е организирано от Лайънс клубовете в града

Над 9000 лв. събра превърналият се в традиция Виенски бал в Русе. Средствата от инициативата, която бе организирана от Лайънс клуб Русе, Лайънс клуб Сексагинта Приста и Лайънс клуб Норд /Север/, ще бъдат използвани за визуализация на някои от емблематичните културно-исторически обекти на крайдунавския град. Целта е да бъде създаден 3D макет, който ще бъде поставен на открито, така че да бъде видим както за жителите, така и за гостите на Русе. Макетът ще представя Доходното здание, Паметникът на свободата, крепостта Сексагинта Приста, Историческия музей, Музея на транспорта, Съдебната палата, Регионалната библиотека, Пантеона на възрожденците, както и още ред знакови за града ни места, а също и река Дунав.

Сред официалните гости на събитието беше и областният управител Данаил Ковачев. „Високо оценявам всичко, което правите и постигате. Пожелавам Ви да бъдете добротворци и мечтатели, продължете благородната си дейност и мисия и бъдете сигурни, че ще имате моята лична и институционална подкрепа“, каза Ковачев в обръщението си към представителите на трите клуба и посочи още, че подобна инициатива предоставя нови перспективи пред съхраняването и популяризирането на шедьоврите на Малката Виена.

Макетът ще бъде с големина най-малко от 2 x 1.5 м., като точно къде ще бъде ситуиран предстои да бъде определено. Крайната стойност на инициативата все още не е ясна, но идеята е приета напълно радушно освен от русенските Лайънс клубове, така и от други в цялата страна, а също и от много граждани, които се включват с дарения. Според президента на Лайънс клуб „Сексагинта приста“ Даниела Владова, чиято е идеята за макета, той ще остане като част от наследството на Русе. Тя пожелава на всички русенци здраве, както и ентусиазъм и воля, с които да допринесат за просперитета на града и региона.

По време на тържеството бе организирана разпродажба на сурвачки, изработени от дамите от Лайънс клубовете в Русе, а също и кулинарна изложба. Припомняме, че целогодишно Лайънс клубовете в града и страната провеждат множество акции, насочени към подпомагане на нуждаещите се. През последните месеци благодарение на дейността на русенските Лайънс клубове бяха събрани финансови средства за закупуване на специални говорящи апарати в помощ на незрящите, а също акцент бе поставен и върху превенцията на диабета. За тази цел д-р Мариана Москова е провела беседи с ученици от Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ и СУ „Христо Ботев“, а също така са били направени и изследвания за измерване на кръвната захар на подрастващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    13
    Анастасия
    За по-смислено изпотрошаване на 9 000 лв. не бях чувала...Браво, благородни дами, браво! То след втория мандат на Пунчо камък върху камък от красивия ни град няма да остане, поне на макет да го имаме. Да си го гледаме...KZYZE
  • 11
    12
    Олеле...
    Това не е сероизно! Някои от тези на снимките да са чували за виенски бал, който е няколкостотин години и винаги е имало дрескод!! Ами поне да бяха отворили интернет - дълги вечерни рокли/ да не задълбаваме какви по-точно / за дамите и за мъжете- сако, фрак с папионка. Айде сега погледнете пак как са облечени. За парите и за какво ще се използат даже не ми се коментира.
  • 12
    11
    реалист
    Колкото остана от "малката Виена", толкова и "виенския бал" е виенски!
  • 12
    10
    Реално
    За благотворителността чудесно! Но какъв виенски бал, като облеклото на прецъфтели лелки и батювци е като за селска вечеринка?!
  • 14
    9
    Боже, Боже
    Голо коремче, като на танцьорка по ориенталски танци. То и коремчето леко виси. Мрежести чорапогащи, сако в тип "пантера" както при Петра. Избелени дънки, фланелка и евтино сако. Хора, вие нормални ли сте?! Виенски бал, а? Ама това е гротеска!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари