Видинчани замеряха с яйца дома на кмета

0

Протест на видинчани за ускорено изграждане на магистрала до София затвори днес за движение част от улиците на града.

Протестиращите оставиха автомобилите си до паметника на "Христо Ботев" във Видин и се събраха пред жилището на кмета на града Огнян Ценков, когото организаторите на протеста - гражданско обединение "Единни за промяна" обвиняват за забавените процедури по изработване на Общия устройствен план на града.

Пред жилището на Ценков протестиращите направиха символичен снежен човек, който замериха с яйца и домати. "Направихме снежен човек, защото той е безчувствен, незаинтересован, нагъл и арогантен и не направи нищо за строителството на пътя от Видин до Монтана, нещо което зависеше от местната администрация", каза Росица Кирова, председател на ГО "Единни за промяна" и един от организаторите на протеста, предава БТА.

"Писна ни да търпим да ни размотават и искаме наказани за некадърността си, бездействието и несвършената работа", каза на протеста Илияна Илиева, жител на Видин. "Целта на забавеното изграждане на магистралата от Видин до София е ние да забравим, че съществува такъв проблем, да забравим исканията си и за изграждане на тунел под "Петрохан", каза Ненчо Нешев, представител на граждански движени от Видин.

Днес се навършва година след първите протести, когато видинчани затвориха за движение международен път Е 79, с искане за магистрала до София. През март миналата година, след протестите, на заседание на Министерски съвет беше приет индикативен план за процедурите по строителството на път Е 79 от Видин до Ботевград, който сега е със закъснение от 7 месеца. Заради промени в ЗУТ този месец е започнало разработването и промяната на Общия устройствен план, подробния устройствен план и парцеларните план на Видин и Димово. След тяхното изработване трябва да стартират останалите процедури до реалното строителство на пътя.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари