Видин възстановява водната транспортна връзка със Силистра

21
Община Видин се готви за проект за възстановяване на водната транспортна връзка по северната граница на България със Силистра
Община Видин се готви за проект за възстановяване на водната транспортна връзка по северната граница на България със Силистра

Община Видин се готви за проект за възстановяване на водната транспортна връзка по северната граница на България със Силистра, съобщи кметът Цветан Ценков.

"Беше на гости на Община Видин председателят на Фонда на фондовете Мартин Заимов, който финансира част от проектирането и изграждането на Синагогата. Негова е идеята чрез общината да алармира туристическия бранш, че могат да получават ниски лихвени кредити за развиване на дейността. Искаме да възстановим транспортната връзка със Силистра по вода. Днес говорихме и за възможността да стартира консервацията и реставрацията на Синагогата", каза Ценков.

Утре, 24 февруари, представители на общината ще открият изцяло нова база, която е видинска инвестиция за над 50 работни места в областта на машиностроенето. Обекта се намира в Западна индустриална зона и е на площ 27 декара, разкри Цветан Ценков и допълни, че на 6 март се очаква да отвори съботния пазар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Още малко и мързелът официално ще се нарича пролетна умора...

Харесай Дунавмост във Фейсбук