Ветото на президента върху Закона за ДДС не мина на Бюджетна комисия

0
Ако сега приемем ветото на президента, ще се получи колизията, за която от БСП говорят, предупреди шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова
Ако сега приемем ветото на президента, ще се получи колизията, за която от БСП говорят, предупреди шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова Снимка: БГНЕС

Ветото на президента Румен Радев върху Закона за ДДС не мина на Бюджетна комисия.

Ако сега приемем ветото на президента, ще се получи колизията, за която от БСП говорят, предупреди шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. Тя обясни, че с други закони се връщат текстовете, които действат и в момента, предава news.bg.

Припомняме, на 25 ноември президентът наложи вето върху част от Закона за ДДС, който беше приет на 19 ноември. С него се въвеждат нови положения в Закона за потребителския кредит.

Мотивите на Радев са, че тези положения са недопустими в една правова държава с разделение на властите, тъй като ограничават правото на защита и достъпа на гражданите до съд, както и налагат правно нетърпимо ограничение на правомощието на българския съд да преценява дали договорите съответстват на закона и морала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари