Веска Ненчева: Учебниците по история са жертва на чужди НПО-та

1
Двама - трима души искат да бъде припозната само тяхната позиция за 1944 – 1989, защото според тях това написаното не е достатъчно крещящо, заяви депутатът от БСП
Двама - трима души искат да бъде припозната само тяхната позиция за 1944 – 1989, защото според тях това написаното не е достатъчно крещящо, заяви депутатът от БСП Снимка: bTV

Когато в държавното образование се намесват НПО-та от чужбина, тогава губим контрол върху него.

Това заяви в предаването „Делници“ в ефира на телевизия Евроком депутатът от БСП Веска Ненчева.

Според нея лошите учебници по български обясняват и защо има скандал с учебниците по история и учебните програми за 10 клас: „При одобряването им не подкрепихме тази политика.

„За всички е ясна функционалната неграмотност на нашите деца, защото грамотността идва от учебниците по български и литература“, казва Ненчева.

Тя обвини министъра на образованието, който си позволил „да наруши процедурата, като откликна на 12 съображения на НПО-та за темата за социализма в учебниците".

Двама - трима души искат да бъде припозната само тяхната позиция за 1944 – 1989, защото според тях това написаното не е достатъчно крещящо!“.

Червената депутатка твърди, че „скандалното поведение на министерството започна още със Закона за училищно и предучилищно образование пред няколко години“.

Тя разкритикува и данните на Министерството на образованието за децата, които сега попълват паралелките и незакриването на такива: „Това касае само София и големите градове, по селата училища се затварят“.

Народната представителка намекна, че ГЕРБ жъне успехите на БСП. „Децата, които влизат в 7-ми клас, са родени през 2005 г. Това предполага, че имаше условия в държавата младите семейства да раждат деца“, похвали се Ненчева.

Източник: Евроком
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари