Веселин Марешки: Защо Брюксел действа избирателно?!

0
Кому е нужно в Европа да се вадят от нафталина стари проблеми на Балканите?!
Кому е нужно в Европа да се вадят от нафталина стари проблеми на Балканите?!

Кому е нужно в Европа да се вадят от нафталина стари проблеми на Балканите?!

Нашите партньори в Европейския парламент- евродепутатите от Партията на идентичността и демокрацията, хората на Матео Салвини, Марин льо Пен..., гласуваха против резолюцията срещу България.

Аргументът им е, че под предлог борба с корупцията Брюксел се опитва да прокарва други политики, което е некоректно спрямо България. Това написа във фейсбук лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

"Да, трябва да има засилен контрол за еврофондовете! Категорично! Но защо Брюксел действа много избирателно?! Ще дам пример какво имам предвид - преди три години в София се срещнах с тогавашния председател на евро-парламента Таяни. Остро поставих въпроса пред него за картела в горивата и невъзможността на България да се пребори сама. Поисках Брюксел да реагира. До момента - пълно мълчание! Ето това са двойни стандарти!", коментира той.

"Всички разбраха вече, че във въпросната резолюция има текст, който ни притиска да приемем Истанбулската конвенция, без да се съобразяват с факта, че има становище на Конституционния съд у нас. Към момента неговото решение е меродавното", смята Марешки.

Според него другият скандал около тази резолюция е натискът България да регистрира ОМО "Илинден" и да признае наличието на "македонско малцинство"!

"Кому е нужно в Европа да се вадят от нафталина стари проблеми на Балканите?! И защо български евродепутати са подкрепили това?! Основно леви и либерали!", допуска още Марешки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари