Верижна катастрофа на магистрала „Тракия“

1
Двама души загинаха, други 8 са ранени
Двама души загинаха, други 8 са ранени Снимка: Facebook

Тежката катастрофа затвори магистрала „Тракия“ до сутринта край Белозем тази нощ.

Една жена загина и 8 души са били ранени при зверска верижна катастрофа на автомагистралаТракия“.

Инцидентът е станал малко след полунощ на 152-я километър на аутобана по посока Бургас, съобщиха от полицията,предава DCNEWS .

По първоначални данни, „Мерцедес Вито“ се е блъснал отзад в лек автомобил БМВ, а след тях са се нанизали още два автомобила – „Ситроен“ и „Пежо“. Първите два автомобила са били с чуждестранна регистрация.

При сблъсъка е загинала 56-годишната шофьорка на единия автомобил, която е турска гражданка. Ранени са 8 души, като един от тях – мъж, е в много тежко състояние и с опасност за живота. Всички са били откарани в УМБАЛ „Св. Георги“. По данни на Центъра за спешна медицинска помощ под тепетата, трима от тях са били български граждани, а всички останали – турски граждани, които са пътували в мерцедеса.

На място са били изпратени екипи на пожарната, полицията и линейки. Наложило се е да бъдат рязани ламарините на колите, за да бъдат извадени ранените.

Най-вероятната причина е заспиване зад волана, предполагат от полицията. На място е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Тепърва ще се изясняват причините, посочи директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Той съобщи, че е прекъснал и отпуска на шефа на сектор „Пътна полиция“ в града под тепетата заради тежката пътна обстановка в региона.

През цялата нощ до тази сутрин движението в участъка беше затворено, а автомобилите бяха пренасочвани по обходен маршрут през път II-56– път I-8 и път II-66, като на магистралата можеше да се излиза едва на 165-я километър в близост до Чирпан. Движението бе регулирано от Пътна полиция.

Тази сутрин движението беше възстановено. Въпреки това на магистралата се образуваха огромни задръствания.

Още една катастрофа ограничи движението по магистралата през нощта – в района на Сливен при 273-я километър. Движението там се осъществяваше в изпреварващата лента.

По-късно стана ясно, че е загинал и мъж след тежкия инцидент. Той е бил шофьор на една от колите.

Източник: DCNEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари