Тежка верижна катастрофа в Италия

0
Най-малко един човек е загинал при инцидента
Най-малко един човек е загинал при инцидента

Най-малко един човек е загинал, има и ранени 

Най-малко един човек загина и няколко бяха ранени при голям пътен инцидент във Вал ди Суза близо до Торино в Северозападна Италия. Както вестник Corriere della Sera съобщи, над 20 автомобила са се сблъскали, заради заледяване на пътната настилка, предава TACC, цитиран от агенция Фокус.

Участъкът от магистралата е временно затворен. На място са пристигнали лекари, полиция и спасители, уточнява изданието.

Целият Апенински полуостров е засегнат от студен циклон, който донесе обилни снеговалежи в централната част на Италия, както и в някои южни райони на страната. На север и в планинските райони температурата на въздуха спадна значително. В някои градове училищата са затворени поради снеговалежите. Има проблеми с движението на влаковете, както и затруднения в автомобилния транспорт

Според прогнозите лошото време ще се задържи поне до началото на следващата седмица. Очаква се през нощта температурата на въздуха да бъде под нулата в Рим, където също е възможно да вали сняг в северните райони на града. Социалните и благотворителни служби в градовете оказват помощ на бездомните, за да им осигурят топли жилища и да ги предпазят от измръзване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари