Венко Сабрутев: Служебният кабинет не работи, за да се овладее ценовия шок

0
КЗК не работи в полза на обществото, отсече той
КЗК не работи в полза на обществото, отсече той Видео: NOVA

Управленската ни програма е като цяло готова, съвсем скоро ще я лансираме в детайли, съобщи той

"Служебният кабинет не работи, за да се овладее ценовия шок. Действията им са бутафорни. Къде е КЗК, държавният бюджет? Защо не го внесоха, за да направят реални политики за смекчаване на удара на инфлацията? Ако искаха да намалят цените, нямаше да уволнят шефа на Държавната млекопреработвателна компания. Инфлацията у нас е причинена от това, че КЗК не работи в полза на обществото. "Това каза за "Офанзива" по NOVA Венко Сабрутев от "Продължаваме Промяната".

"Управленската ни програма е като цяло готова, съвсем скоро ще я лансираме в детайли. Един от топ 5 приоритетите са 50 млрд. за инвестиции. Само за миналата година бяха 8 млрд. Пред България предстоят 4 години на голяма инвестиционна вълна. Вдигане на доходите и контрол на пазара са ключови мерки за борба с инфлацията. Увеличаването на българското производство ще донесе ниски цени", смята той.

По думите му има как България да изглежда каквато ние искаме. "Като направим реални инвестиции в качествена инфраструктура, образование, здравеопазване, земеделие, всички останали сектори, без да се наруши фискалната сигурност и да имаме бюджетен дефицит до 3%. Цените на суровия петрол падат драстично, но по бензиностанциите не мърдат. Цената на олиото също е пример, КЗК няма реакция. Стабилна политика на ниски цени на стоките ще се случи чрез скъсяване веригата на доставките. Внасяме си основните храни. Реформа в земеделския сектор ще ни е основен приоритет, за да помогнем на малките производители. Така ще има и ръст на заетостта", коментира Сабрутев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари