Велосипедист пострада тежко след сблъсък с тротинетка в Русе

4
Инцидентът е станал на велоалея
Инцидентът е станал на велоалея

Велосипедистът е със счупена тазобедрена става

Пътна полиция изяснява инцидент, при който е пострадал тежко възрастен велосипедист. Произшествието е възникнало извън пътната мрежа в Русе, около 15:35 часа на алеята за пешеходци и велосипедисти, намираща се в разделителната ивица в кръговото кръстовище на бул. "Цар Освободител".

Според заявената в полицията информация, неизвестен водач с индивидуално електрическо превозно средство, при неизяснени обстоятелства, се е сблъскал с мъж на 70 г. , управлявал велосипед.

Водачът на тротинетката е напуснал мястото на инцидента, а велосипедистът е пострадал тежко с фрактура на тазобедрена става и е настанен в болницата.

Сигналът е документиран и се изяснява.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    8
    Към русенка 5
    И велосипедистите са против пешеходци да се движат по велоалеите, бъдете сигурна в това!
  • 18
    7
    Велосипед
    Най-редовно се разминавам на косъм от подобен инцидент с тротинеткаджии. Карат по средата на велоалеята все едно е само за тях. Виждат, че ида насреща и не се дръпват а продължават да карат по средата. Отделно от това, масово карат по еднопосочни улици в насрещното без да мислят, че по кръстовищата хората се оглеждат само от посоката на движение. Никой не смята, че ще бъде връхлетян от забранената посока. Ежедневие е малолетни водачи на тротинетки да карат в насрещното. Например при излизане от парка трябва да гледам и в двете посоки на иначе еднопосочната ул. Алеи Възраждане. Няколко пъти се разминах с инцидент благодарение на повишеното внимание за малолетни дебили качени на мощни тротинетки. Ама такива са им родителите.
  • 18
    6
    Русе
    Тепърва ще има злополуки със тротинетки , велосипедисти, пешеходци. Въпрос на култура , дисциплина и лична отговорност, когато отсъстват тези качества има трагични произшествия и ще има докато не им дойде акъла . Няма кой да ги глобява ефективно. Проблемът е , че на никой не му пука за никого и всеки за себе си.
  • 29
    5
    русенка
    Категорично съм против тротинетки и велосипедисти да се движат по тротоарите, те са за пешеходци!
  • 26
    4
    русенец
    Добре, че и пешеходец не е имало на мястото. Тези вече станаха толкова нагли, граничещо с нетърпимост. Тротоарите станаха място за всичко друго, но не и за пешеходеца: велосипеди, тротинетки, колички за инвалиди, на които НЕ се возят инвалиди !!! и т.н..... Може би пътното платно скоро ще се окаже по-сигурно за пешеходеца, отколкото тротоарите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари