Велоалеи за 1 милион лева се ронят

0
От Община Сливен признават, че велоалеите са некачествени
От Община Сливен признават, че велоалеите са некачествени Снимка: bTV

За 10 км велотрасе община Сливен ще плати над един милион лева

Репортаж по bTV от Сливен разкрива велоалеи на стойност един милион лева, които общината изгради въпреки протестите срещу проекта. Оказва се, че те са некачествени, твърдят жители на града.

От общината признаха, че проблем има и обещаха велоалеите да бъдат коригирани.

Иван Тасков живее на булевард „Шести септември“ в Сливен и показва как изглеждат новите велоалеи в района. Казва, че работата е свършена некачествено. Жителите на града смятат, че алеите са и прекалено тесни.

Според проекта за 10 км велотрасе община Сливен ще плати над един милион лева. Това предизвика протести и широка обществена дискусия, но проектът не беше спрян. Днес от общината признават, че работата е некачествена.

„Ние също сме констатирали тези забележки, казали сме на възложителя, тази работа не е приета, така че всички забележки ще си ги оправи. Не е само на това място, което вие ни казвате,и на други места има подобен проблем“, казва Стоян Марков, зам.-кмет на община Сливен.

Друго проблемно място е и възлов булевард в града. Според жителите на града качеството е плачевно и по бул. „Толбухин“. Казват, че до няколко месеца няма да има останал асфалт.

Според заместник-кмета на община Сливен велоалеите ще бъдат коригирани за сметка на изпълнителя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари