Велислава Танчева: На власт са хора, които не се спечелили и един лев в реалното производство

8
Над половин милион българи в малкия и в семейния бизнес са изоставени от правителството в кризата
Над половин милион българи в малкия и в семейния бизнес са изоставени от правителството в кризата

Над половин милион българи са изоставени от правителството в кризата.

Това разкри политическият пиар експерт Весислава Танчева в предаването "Денят" с Веселин Дремджиев по TV+ и TV1.

"Над половин милион българи в малкия и в семейния бизнес са изоставени от правителството в кризата. На власт са хора, които не се спечелили и един лев в реалното производство. След санитарната и икономическата криза ще последва и политическа. Притеснителното е, че управляващите нямат никакъв интерес да свършва тази криза бързо, защото свършването ще означава, че на тях им свършва политическото време. Бизнесът трябва да е изумително притеснен от това нещо. Ще фалират едно около 100 000 фирми - малки, семейни фирми, фирми от един човек, козметични салони, фризьорски салони, галерии, цветарски магазини. В този микробизнес са заети половин милион българи. От тях ще оцелеят само тези, които имат аптеки, и хранителни обороти. Голяма част нямат никакви резерви. Те дори една седмица да не работят е зле за тях. Техните семейства на практика бяха жертвани. Нито една буква не бе въведена за тях в този закон", каза тя.

"Ако имахме стратегическо мислене, щяхме да имаме медицинския щаб на Мутафчийски, и до него още един щаб, оглавен да речем от Влади Горанов, който да разсъждава в бъдеще. Защото в един момент възможността да се окажеш жив и фалирал ще изникне със страшна картина пред хората", добави Танчева.

"Според мен Иван Гешев е силно притеснен. Смятам, че коронавирусът му открадна сцената по някакъв начин. Той тръгна на своя пост по ударен начин - със зрелищни арести, с кортеж от журналисти, които го преследват. С избухването на коронавируса този кортеж отиде при генералите и той е доста нервен. Това по някакъв начин нарушава някакъв негов план, за който само можем да гадаем. Коронавирусът му открадна сцената и не се знае кога ще си върне той сцената", каза тя.

"Епидемия световна има. Въпросът е защо има паника заради епидемия, която се е случвала много пъти в историята. Нищо не налага национални телевизии в четвъртък да пуска двучасови извънредни предавания, в които няма нито една нова дума, която да не сме чули по-рано в преки предавания. Има епидемия, но има и инфодемия. Паниката и стреса по-скоро свалят имунитета", коментира още Танчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари