Даниела Дариткова: В управленската ни програма я нямаше кризата с COVID-19

0
Има данни, че над 200 хиляди души са запазили работните си места, благодарение на мярката 60/40
Има данни, че над 200 хиляди души са запазили работните си места, благодарение на мярката 60/40 Снимка: БНТ

"Има данни, че над 200 хиляди души са запазили работните си места, благодарение на мярката 60/40.

В последните дни темповете на нарастване в броя на безработните у нас е близо до нивата преди кризата. Грантовете за микро и малките предприятия също ще дадат своя резултат. Идеята е да се позволи на бизнеса да продължи да функционира", заяви председателят на ПГ на "ГЕРБДаниела Дариткова пред БНТ.

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ категорично заяви, че управляващите не са направили завой в политиката си относно ДДС.

"В управленската ни програма я нямаше кризата с COVID-19", отсече Дариткова и допълни, че между първо и второ четене на закона е възможно да се появят и още предложения.

"Винаги сме държали за единна ставка за ДДС. Смисълът в момента е да се подкрепи съответния бизнес, защото ресторантьорството наистина пострада много. Намаляването беше обвързано с още нещо. Ще продължим и разговорите за прословутата "Наредба №18". Има добър диалог с всички браншове. Заедно с коалицията се обединихме около намерението да намалим ДДС за ресторантьорите и книгите. Това беше общото ни предложение. Могат да бъдат внесени още. Нека да видим", коментира още д-р Дариткова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари