Великобритания налага санкции на пет руски банки

0
Действията на британските власти се предприемат в отговор на действията на руския президент Владимир Путин, който призна независимостта на сепаратистките републики Донец и Луганск
Действията на британските власти се предприемат в отговор на действията на руския президент Владимир Путин, който призна независимостта на сепаратистките републики Донец и Луганск Снимка: ЕПА / БГНЕС

Това обяви пред парламента британският премиер

Великобритания налага санкции на пет руски банки. Това обяви британският премиер Борис Джонсън в изявление пред парламента, съобщава SkyNews, цитирани от Нова телевизияБанките, чийто авоари се замразяват, са Rossiayaz Bank, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank и Black Sea Bank.

Действията на британските власти се предприемат в отговор на действията на руския президент Владимир Путин, който призна независимостта на сепаратистките републики Донец и Луганск

Санкции се налагат и на трима руски граждани "със значително богатство", чийто авоари на британска територия се замразяват, заяви Джонсън. Това са Генади Тимченко, Борис Ротенберг и Игор Ротенберг, съобщава SkyNews. На тримата е забранено да влизат и пребивават на британска територия. 

По думите на Джонсън „трябва да се подготвим” за следващия ход на Русия, която преди ден очевидно наруши всички мирни споразумения. „С речта си, с която руският президент Владимир Путин признава независимостта на Луганск и Донецк, той отрича суверенитета на Украйна като държава”, подчерта британския премиер. И допълни: „Миротворческите сили, които г-н Путин изпраща в Източна Украйна всъщност целят да подновят инвазията в страната”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -19
    1
    Da
    Те руските капитали и проекти тях чакаха да им наложат тъпите си санкции. Просто ще си работят с тях тайно, а нас ни забавляват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари