Борис Джонсън: Искаме да помогнем на украинците, не да сменяме Путин

0
"Да желаеш смяната на правителство само по себе си не е нещо осъдително", каза британският премиер
"Да желаеш смяната на правителство само по себе си не е нещо осъдително", каза британският премиер Снимка: AFP / Getty Images

"Да желаеш смяната на правителство само по себе си не е нещо осъдително", каза британският премиер

Великобритания е фокусирана върху това да помогне да се защитят украинците от войната и няма за цел смяната на руския президент Владимир Путин, каза британският премиер Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

За коментара на американския президент Джо Байдън, че Путин "не може да остане на власт", Джонсън изтъкна пред парламентарна комисия, че разбира "разочарованието на хората от Путин".

"Да желаеш смяната на правителство само по себе си не е нещо осъдително... това е цел на много демократични политици", смята британският премиерът.

"Нека обаче съм абсолютно ясен, това не е цел на британското правителство - и е много, много важно всеки да го разбере. Ние просто се опитваме да помогнем да бъдат защитени жителите на Украйна да ги защитим срещу абсолютно варварското и неоправдано насилие", подчерта той.

Джонсън каза, че очаква да засили британската подкрепа за Украйна, включително с възможни доставки на бронирани джипове "Ленд Роувър", за да се помогне за доставянето на хуманитарна помощ за обсадени градове като Мариупол.

Британският премиер подчерта, че, според него, не бива да се очаква Г-7 и НАТО да вдигнат санкциите срещу Русия, ако бъде договорено прекратяване на огъня в Украйна, предаде БТА.

"Според мен трябва да продължим да засилваме санкциите постъпателно, докато и последният руски войник не напусне Украйна", уточни Джонсън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари