Великобритания: Хората, които приютяват украинци, ще получават по 350 паунда месечно

2
Програмата за финансиране се нарича "Домове за Украйна"
Програмата за финансиране се нарича "Домове за Украйна" Снимка: AFP/Getty Images

Великобритания ще плаща по 350 паунда (456 долара) месечно на хората, които отварят вратите на домовете си за украинци, бягащи от войната в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на британското правителство.

Програмата за финансиране, която започва администрацията на Борис Джонсън се нарича "Домове за Украйна" и ще позволи на украински бежанци да идват в страната дори и ако нямат семейни връзки там, предава БТА.

Парите ще бъдат отпускани на хората, които могат да предложат на бежанците отделна стая или имот за минимален период от шест месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари