Вече над 72 часа няма и следа от Сашко

1
Обхождат с кучета района на Перник в търсене на момчето
Обхождат с кучета района на Перник в търсене на момчето Снимка: Милен Миланов / БТА

Обхождат с кучета района на Перник в търсене на момчето

Няма следа от изчезналия 12-годишен Алекс от Перник. Търсенето му продължава вече четвърти ден. И тази вечер тъмнината започва да затруднява полицията и доброволците, които не спират да издирват Алекс.

Планински спасители обходиха района с шест кучета, но няма следи, информира БНТ.

Повече от 72 часа, 12-годишният Александър остава в неизвестност. Преглеждат се записите на охранителните камери в града. От полицията призовават информацията да се подава незабавно на телефон 112.

"Има сигнали от цяла България, има сигнали от хора, които мислят, че притежават определени способности, за да може да ни помогнат и те се опитват да ни насочат. Тези сигнали също се проверяват. Няма значение, кой подава сигнала - той ще се проверя", каза Павел Млеканов, старши комисар, директор на ОД МВР Перник.

В акцията участват и над 100 доброволци, някои от тях остават и през нощта.

Даниел Асенов участва в издирването от самото начало.

"Това ми е трети ден в момента, в който съм активен в издирването на Сашко и съм към екипа от доброволци, които го издирват. Моето мнение, че на тези метеорологични условия, това време което мина без храна и вода, надали е оцеляло това дете, където и да се намира", каза той.

Алпийският отряд и планинската спасителна служба са проверили над 2/3 от планината около Перник, където момчето може да е отишло. Казват, че са проверили 3/4 от пернишкия участък на планината Голо Бърдо, където се предполага, че е Сашко.

"Нищо не можаха да хванат кучетата. Колегата не можаха да видят. Самият терен е много лош, защото е много гъст и кучетата не могат да минат, камо ли ние, на места сме лазили под шипки, за да минем до отсрещната страната. Претърсили сме дупки подверси да не е паднал от някоя скала", каза Радослав Наков, Планинската спасителна служба към БЧК.

"Преди около 5-6 години на Витоша, последната ни акция с дете с аутизъм, пак след 3 денонощия беше намерено живо", каза Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служба към БЧК.

Водолази провериха и водоемите в града - без резултат до сега. Жандармерията и екипи от Столична община денонощно издирват детето. Проверяват се и шахти, затворени помещения, труднодостъпни места.

"Има ли и най-малката следа, може би ще дадат информация на полицията. Работим с термокамерата зад мен, обикаляме денонощно района", каза Красимир Димитров, директор, „Аварийна помощ и превенция" към СО.

Бащата и други близки на детето са разпитани - те дават насоки за навиците на Сашко, които да насочат разследващите за неговото местонахождение.

"До момента не са събрани доказателства, които да сочат, че детето е жертва на престъпление. Откривали са го и други хора и близките, но това е било за кратко. Не се е стигало до органите на полицията", каза Албена Стоилова, прокурор Окръжна прокуратура Перник.

Издирването на детето продължава и утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари