Вече има насоки кой е заклал Галя в Осло

0
Норвежките разследващи вече имат ясни насоки за това кой вероятно стои зад убийството на 28-годишната Галина Сандева
Норвежките разследващи вече имат ясни насоки за това кой вероятно стои зад убийството на 28-годишната Галина Сандева

Норвежките разследващи вече имат ясни насоки за това кой вероятно стои зад убийството на 28-годишната Галина Сандева.

Това разкри Санди Сандев – братът на брутално убитата добричлийка, чието тяло бе открито на крайбрежната улица в Осло, предаде БЛИЦ.

„Доколкото знам, вече са разбрали… имат вече някакви информации. Но конкретно не се знае кои са.“ Това заяви пред наш репортер по-големият брат на Галина, която според норвежката полиция е извършвала секс услуги и е била част от мрежата за проституция в Осло.

Сандева бе открита мъртва в 17,19 часа в четвъртък в собствения й автомобил „Форд Фиеста“ с толбухинска регистрация, паркиран на крайбрежната улица „Биспекая“ в Осло. Тялото на жертвата е забелязано първо от нейна приятелка, която започнала да я издирва още в сряда, след като Галина не й отговаряла на позвъняванията. 28-годишната българка е забелязана последно във „Випетанген“ в Осло ден преди да бъде открита мъртва.

Охранителни камери са я запечатали, докато пазарувала. Била е облечена с масленозелено яке с черна кожена яка, сини дънки и черни ботуши до коляното. 20 часа по-късно е намерена убита в собствената й кола в „Биспекая“, като според инспектор Грете Лиен Метлид от полицията в Осло е била облечена със същите дрехи. 

От норвежката полиция разпространиха снимки на жертвата и на автомобила й с апел към хората, които са я познавали или имат сведения за нея, да се свържат с разследващите. От полицията обясниха пред норвежките медии, че засега няма арестувани за убийството, но е започнало издирване в широк кръг. Извършителят може да е секс клиент, посочва норвежкият „Дагбладет”, цитирайки инспектор Метлид.

Норвежката полиция отказва да даде подробности за самото убийство. Водолази претърсили водата в пристанището, но не е известно дали са открили нещо. Следователи са събирали веществени доказателства около колата на Галина Сандева, но валяло много през деня – суграшица и сняг.

БЛИЦ успя да научи от близки на жертвата как всъщност е била умъртвена тя. „Била е прободена с нож. Със сигурност е убийство“, разкри брат й Санди, който в момента е в Добрич и търси начини да прибере тялото на сестра си. „Тежко е, много е тежко… Сега мисля само как да я върна. Да приключа поне с това и да си я приберем“, казва Сандев. Съсипаната му майка Румяна пък в момента се намира в Осло, за да съдейства на разследващите с каквото може, и самата тя да се опита да уреди формалностите по транспортирането на тялото.

Близките на убитата Галина Сандева споделиха, че по всяка вероятност сумата ще е непосилна за тях. Те се надяват на помощ от норвежка или българска страна, за да могат да погребат Галина в родния й град.

Хора от добричкия квартал „Петър Сарийски“, познат още като Реджията, коментираха, че Галина Сандева била добро и усмихнато момиче. „Има нещо вярно в това, че се занимаваше с проституция. Беше в Германия, ходи мисля и в Испания. Иначе беше хубав човек. Всички тук са в шок от случилото се“, коментираха те. И добавиха, че от десетина години Галина и семейството й се преместили от Реджията в „Балик“ и оттогава й изгубили следите. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари