Вече 5 часа депутатите обсъждат окончателното закриване на спецправосъдието

0
Любен Дилов-син обвърза дебата с потъването на "Титаник"
Любен Дилов-син обвърза дебата с потъването на "Титаник" Снимка: bTV

Вече близо пет часа парламентът обсъжда на второ четене промените в Закона за съдебната власт

Измененията предвиждат закриване на специализираните съд и прокуратура, срещу което се противопоставят основно бившите управляващи от ГЕРБ-СДС. Депутатите дори удължиха заседанието си, за да могат да приемат изцяло промените, предава БТА.

Любен Дилов-син (ГЕРБ-СДС) обвърза дебата по закриването на спецправосъдието с потъването на "Титаник". Той отбеляза, че дебатът се случва на знаменателна дата - днес се навършват 110 години от потъването на "Титаник". Вие пренареждате мебелите на "Титаник" като мярка срещу неговото потъване, коментира Дилов. Той посочи, че ако се прави съдебна реформа, тя трябва да започне от промени в Конституцията.

Надявам се, че в тази група на лаиците, водена от вас, ще бъдем последните, които ще вземем думата в този дебат, репликира го проф. Георги Михайлов ("БСП за България"). Политическите изказвания не могат да защитят липсата на ефективност на спецправосъдието, коментира той.

Атанас Славов ("Демократична България") каза, че днес наистина е знаменателна дата. Той отбеляза, че е изминала точно една година от откриването на 45-ото Народно събрание, още в първия ден на което от "Демократична България" (ДБ) са внесли проект за промени в Конституцията и в Закона за съдебната власт. Точно една година, в която българското общество очаква да закрием специализираното правосъдие и днес това ще се случи, допълни той.

В отговор Любен Дилов го коригира, че от ДБ не са внесли проекта за промени в Конституцията, защото са нямали необходимия брой подписи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари