Депутатите влязоха в остра схватка за закриването на спецпрокуратурата

0
От управляващата коалиция изказаха съмнения относно почтеността на специализираната прокуратура
От управляващата коалиция изказаха съмнения относно почтеността на специализираната прокуратура Видео: БГНЕС

Остри дебати за закриването на специализираната прокуратура в парламента

От управляващата коалиция изказаха съмнения относно почтеността на специализираната прокуратура, предаде БГНЕС.

Закриването на специализираните съдилища не означава, че никой няма да се бори с този феномен, но означава, че най-накрая някой ще започне да се бори с корупцията. Този епилог трябва да се случи, за да започне нещо, което не познаваме в последните 15 години, а именно качествена и правова борба с корупцията“, каза Крум Зарков от БСП.

След като се мобилизирали такава силна международна подкрепа към специализираната прокуратура, може да споделите с тази международна общност, че тези в специализираната прокуратура са тези, които искаха СРС спрямо протестиращите граждани през 2020 година“, каза Атанас Славов от „Демократична България“.

От опозицията заявиха, че специализираната прокуратура си върши работата, а обвиненията за нейната безполезност са манипулативни.

Не ние сме мобилизирали нечии структури. Хората ни управляват и виждат какво се случва. За мен вие говорите празни приказки, които се опитвате да насаждате и през министър Рашков. Нищо не се доказа“, каза Анна Александрова от ГЕРБ.

Дани Каназирева призова да се спре с манипулациите. „Няма да ви посочвам дела, ще ви запозная с делата. Вие явно не познавате какви дела се гледат в специализирания съд, когато статутът на магистратите не е уреден, това рефлектира върху хода на делата“, каза тя.

Екатерина Захариева заяви, че са направени скандални предложения, които са очевидно лобистки. „Вие ще носите отговорност. По отношение на организираната престъпност правосъдието няма да стане по-добро“, каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари