Вдигат прага за регистрация по ДДС

17
Въвеждат глоба за фирма, която скрие, че държи голяма сума в брой
Въвеждат глоба за фирма, която скрие, че държи голяма сума в брой

Въвеждат глоба за фирма, която скрие, че държи голяма сума в брой

Прагът за задължителна регистрация по ДДС да бъде увеличен, предлагат от Министерство на финансите, но не сме поискали нотификация от Европейската комисия.

Прагът за задължителна регистрация по ДДС да бъде увеличен от сегашните 100 хил. лв. годишен оборот на 166 хил. лв., предвиждат промените в Закона за ДДС, които са внесени от Министерски съвет в парламента, пише Труд.

Вдигането на прага за регистрация по ДДС е заложено в управленската програма на правителството. Но от ГЕРБ отправиха обвинения към правителството на Денков, че още не са поискали нотификация от Европейската комисия за увеличение на прага за регистрация по ДДС. А без одобрение от Брюксел това не може да стане.

С промените в Закона за ДДС е предложено да бъде въведена глоба, ако фирма укрие от НАП, че държи голяма сума в брой в касата си. И в момента, ако в края на календарно тримесечие общата сума на налични пари в касите, размерът на вземанията (включително от предоставени заеми) от собственици физически лица, шефове, работници и служители надхвърля 50 хил. лв., фирмите трябва да подадат в НАП тази информация. С промените в закона фирмите, които не изпълнят това изискване, ще бъдат глобявани от 1000 лв. до 4000 лв., а при повторно нарушение глобата ще бъде от 2000 лв. до 10 000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари