„Възраждане“: Ще подготвим жалба до КС срещу промените в Конституцията

1
Конституцията безспорно ще бъде нарязана днес с флекс, заяви Костадин Костадинов
Конституцията безспорно ще бъде нарязана днес с флекс, заяви Костадин Костадинов Снимка: БТА / архив

Конституцията безспорно ще бъде нарязана днес с флекс, заяви Костадин Костадинов

Ще подготвим жалба до Конституционния съд срещу промените в Конституцията. Това съобщи пред журналисти председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Депутатите от „Възраждане“ напуснаха пленарна зала, където депутатите ще гласуват на второ четене промените в основния закон на страната. Всички предложения на „Възраждане“ бяха отхвърлени, посочи Костадинов, предаде БТА.

"Очевидно е, че в пленарна зала ще бъде извършено беззаконие, което ние няма как да легитимираме", каза още лидерът на "Възраждане". "Конституцията безспорно ще бъде нарязана днес с флекс", заяви той.

"Напуснахме залата и започваме да работим върху писането на жалбата. Мисля, че това е най-логичното и нормално нещо, което можем да направим, надявайки се, че Конституционният съд е останал последната запазена институция в държавата извън всякакви вътрешни и външни олигархични влияния", коментира Костадин Костадинов.

Жалбата до Конституционния съд срещу промените в Конституцията ще е обща, няма да е на "Възраждане", това е жалба на нормални хора, които гледат да се спазва законът. Това каза пред журналисти председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Йорданов определи днешният ден като един от най-позорните дни в българската история, когато се пипа Конституция в желанието да бъде овладяна властта за дълго време, дори когато са свалени от власт. Промените ще им дадат възможност да си избират собствено служебно правителство, каза депутатът. За Конституцията в залата няма да присъстваме, защото в престъпления към българския народ не искаме да участваме, добави той.

"Те наистина връщат основния постулат от Конституцията на Тодор Живков с главния прокурор, който трябва да се избира от Народното събрание, и да се отчита пред Народното събрание. А Бойко Борисов символично е в кабинета на бай Тошо в Партийния дом. По-долен комунизъм от това няма. Вътре са децата на бившите партийни величия ПП-ДБ, мафиотите от ГЕРБ и ДПС. Имате една прекрасна сглобка", коментира Йорданов.

Според него опозицията е безсилна по начина, по който се оперира в Народното събрание и ще продължава така, докато българският народ седи и ги гледа само по телевизията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари