"Комунисти, фашисти и башибозук режат Конституцията": Бойкот от "Възраждане" и ИТН

2
БСП остана в залата, а Корнелия Нинова разкритикува останалата част от опозицията, че напуснала
БСП остана в залата, а Корнелия Нинова разкритикува останалата част от опозицията, че напуснала Снимка: БТА

БСП остана в залата, а Корнелия Нинова разкритикува останалата част от опозицията, че напуснала

Депутатите от "Има такъв народ" и "Възраждане" напуснаха пленарната зала в знак на протест срещу промените в Конституцията, чието обсъждане на второ четене започна на извънредно заседание. Костадин Костадинов обяви, че ще бъде сезиран Конституционният съд. Лидерката на БСП Корнелия Нинова пък разкритикува депутатите от двете опозиционни групи, че не останали в залата да се борят срещу промените, които не приемат. Тя обяви, че социалистите са останали единствената опозиция и получи поздравление от лидера на ДБ Христо Иванов, че ще останат в пленарната зала.

Пръв лидерът на ИТН Тошко Йорданов мотивира бойкота с декларация от трибуната срещу промените в основния закон и заплаши, че Партийният дом може да бъде подпален.

"Най-жалкото мнозинство", констатира той и предупреди управляващите: "Ще хванете флекса и с глупав ентусиазъм, и ще режете Конституцията глубо и ще я демонтирате", заяви Йорданов, предаде Dir.bg. Той обвини мнозинството за вчерашния сблъсък и нарече председателя на Народното събрание Росен Желязков, който стоял "като муха" отзад и гледал стълкновението. "Сбиха се мъжете от ДПС с мъжете от "Възраждане", а момиченцата от ПП-ДБ снимаха с телефончета, като кифлички", заяви от трибуната депутатът от ИТН. "Вие от ПП-ДБ, като едни мъже с в....., снимате с телефона", продължи с острия език Тошко Йорданов.

"Това НС връща комунизма в България с бързи крачки, главният прокурор се избира от НС. Не е чудно, защото тия с телефончетата са деца на комунистическия елит. Вие днес ще се изплюете върху клетвата си, която полагате тук, и върху Конституцията", каза той.

Лидерът на ИТН предупреди, че не трябва да бъдат учудени, "ако българските граждани решат да ви изметат като боклуци."

"Тоя партиен дом беше запалван веднъж и ако продължавате така, ще бъде изгорен до основи. Това е сборище на морални, деградили нещастници", добави Йорданов и обяви, че депутатите от групата на ИТН няма да присъстват на това и призова останалите също да напуснат пленарната зала.

Веднага след него и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че депутатите му напускат пленарното заседание. И той засипа управляващите с критики и обвинения, като започна от вчерашната случка на физическа разправа с ДПС.

"Залата беше поругана от един развилнял се башибозук, който си мисли, че притежава държавата", каза по техен адрес лидерът на "Възраждане". "Това е конституционно мнозинство, което заплашва с убийство в залата, антиконституционен башибозук", продължи той и отбеляза, че всички предложения за промени на неговата партия са били отхвърлени преди второто четене. Според него изготвената от управляващите промяна на Конституцията е "пропита от дух на беззаконие, корупция и антибългаризъм".

"Ще се концентрираме върху единствената все още незавладяна институция в държавата - КС, към която ще обърнем поредната си жалба за готвеното беззаконие, което ще бъде облечено в конституционна форма. Ще напуснем тази зала днес", обяви Костадинов. Той посочи, че след като България е преживяла много неща - робства, комунизъм, фашизъм, "ще преживее и тази коалиция между башибозук и фашисти", а те ще бъдат изпратени в историята и някои в затвора.

След като ИТН и "Възраждане" напуснаха залата, лидерката на БСП Корнелия Нинова взе думата, за да разкритикува другата част от опозицията.

"БСП ще участва в дебата и ще изрази мнението "против" по всички предложения", каза Нинова, като посочи, че са единствената опозиция и алтернатива на сглобката. "Това което правят "Възраждане" и ИТН е най-малкото любопитно. Ако бойкотират, защо между първо и второ са внесли десетки предложения за промяна?", попита тя. "Ако някой бойкотира, не прави така", установи Нинова.

Независимият Радостин Василев пък заяви, че Конституцията изобщо не е най-големият проблем на държавата, но управляващите бързат да овладеят съдебната власт и най-вероятно си били избрали някой с двойно гражданство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    До 3
    Ако заканата на Пеевски ,че ако има власт,ще обяви "Нагаждане" за противоконституционна партия и ще я закрие,мисля,че гласовете му са сигурни за победата...
  • 1
    5
    До 4
    Важното е, че ние, платените слабоумни фенки на "вгъZZраждани" сме с IQ коефициент двуцифрено число, започващо с 0, с последваща запетая! :) :) :)
  • 2
    4
    Туман
    Забелязвате ли как всички подръжните на неофашистите узурпирали властта са с IQ на фикус, определено е типаж
  • -2
    3
    РУК за Ръша
    БКП=вгъZZраждани=ИмаТакиваНекадърници! Това са антибългарските партийки, подлоги на ТероруZZшлямия! Няма НОРМАЛЕН българин, който да гласува за тях! ФАКТ!
  • 3
    2
    а ти що викаш?!?
    Май те е страх, че тези които излъгахте на последните избори няма да гласуват за вас?!? Как беше - боко в затвора, нивгаш с ДПС!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари