Костадин Костадинов: Блокирането на Народното събрание ще продължи

0
Цари беззаконие, което е свързано с незаконните промени в Конституцията, обяви лидерът на ПП „Възраждане“
Цари беззаконие, което е свързано с незаконните промени в Конституцията, обяви лидерът на ПП „Възраждане“ Видео: Euronews Bulgaria

Цари беззаконие, което е свързано с незаконните промени в Конституцията, обяви лидерът на ПП „Възраждане“

Блокирането на Народното събрание ще продължи докато продължи беззаконието. Това е свързано не само с демонтирането на Паметника на Съветската армия, но и с промените в Конституцията, които също не са законни.

Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria лидерът на ПП „ВъзражданеКостадин Костадинов.

Ето какво още каза той:

"Половинчати са документите на областната управа на София. Вчера бях в кабинета на областния управител. Не е проблем да се троши в центъра на София паметник, защо да не може да се троши и в областната управа.

От областната управа изпратиха г-н Иванов, юрист-консулта на Столична Община, който ни показва документи за започната процедура. Аз съм бил директор на музей, знам какъв е редът, когато се предвижда да има нов паметник или промяна на градската среда. Има си ред. Питам къде е заповедта за реставрацията и демонтажа. В Закона за устройство на територията има общ устройствен план. В центъра на столицата има групов паметник на културата. Има парк, Княжевска градина, там ПСС е част от парка.

Вчера влязохме в кабинета на областната управителка, тя отиде в тоалетната, представяте ли си за какво ниво говорим.

Всеки един бронзов документ може да развие т.нар. "бронзова болест". Тя се развива след стотната година. Точно поради тази причина статуите на лъвовете на Лъвов мост бяха демонтирани, когато минаха повече от 100г. от тяхното поставяне.

Щеше ли да бъде толкова труден демонтажът, ако беше опасен, че да падне сам? Формата на Законите определят реда в държавата. Те в момента не се спазват.

Искаме извинение за извършеното беззаконие. Второто нещо, което искаме е уволнение на Тодева и връщане на паметника. Това е което искаме ние. Докато това не се случи блокадата на Народното събрание ще продължи.

Наша беше инициативата да блокираме трибуната на Народното събрание. Аз призовах всички свободни депутати да защитят демокрацията. Всичко това е символичен акт. Преходът свърши с реставрация на фашизма.

България отново избира грешната страна в очертаващ се световен конфликт. Щеше да е притеснително изявлението на г-жа Захарова, ако то беше първоизточник, но то е реакция.

Целта на управляващите е да вкарат във война България с Русия.

Конституционните промени са ключови за вдигане на ветото? Вилдерс, ако състави кабинет, какво ще се случи? Вярвам, че Рюте е казал нещо, което не зависи от него. Нищо няма да спечелим или да загубим от "въздушен Шенген". Може би само ще загубим, защото много мигранти ще се върнат у нас."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    С.С.
    Mалеее, комунистите полудяха ! Нека всички да видят колко червен боклук има в страна от ЕС ! Пък после сме втора скорост ! Ами коя да бъдем ,като 33 години не можем да се отървем от комунистическата гъсеница !
  • 1
    5
    абе умнокрасивите,
    коментирате колко бил висок, колко бил дълбок, а що не коментирате например, от колко години на Борисова стои скромна плоча, че тука някога ще се издигне паметник на Панайот Хитов?!? Царе сте да рушите, ама да създадете?!?
  • 0
    4
    Някойчо
    Извинете, не съм в час. Моля ви, преведете ми какво значи абревиатурата МОЧА. И още нещо искам да споделя. Моята маминка, която е връстница на Тома Измирлиев, беше много атрактивна в приказките си. Чух вчера, че някой брои колко паметници имало в България на Съветската армия. И колко още трябвало да демонтиеат! Маминка щеше да каже, извинете : "Един да пръдне и другите се насират! Като не могат да мислят!"
  • 3
    3
    Недоумяващ
    Коцето дали вижда колко е висок паметника на Васил Левски във Варна и колко е висок ПСА - МОЧА? Дали тази огромна разлика е случайност или трябва нещо да ни говори ?? Нека и русенци да сравнят паметника на Левски в Русе ,който изглежда като джудже с този на ПСА....
  • 1
    2
    До 1
    Адмирации !! Полезна истина !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари