“Възраждане”: Георгиев и Вешев не се притесняват сами да дадат имунитета си, защото са невинни

0
Обвиненията срещу тях са за насилие над униформени лица, а цяла България видя, че те са обект на полицейско насилие, се посочва още в съобщението от партията
Обвиненията срещу тях са за насилие над униформени лица, а цяла България видя, че те са обект на полицейско насилие, се посочва още в съобщението от партията Снимка: ПП "Възраждане"

Обвиненията срещу тях са за насилие над униформени лица, а цяла България видя, че те са обект на полицейско насилие, се посочва още в съобщението от партията

Двамата народни представители, чийто имунитет беше поискан по-рано днес от главния прокурор Иван Гешев, не се притесняват сами да си го дадат, защото са невинни, заявяват в позиция от партия "Възраждане".

Главният прокурор Иван Гешев внесе днес в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народните представители, посочени с инициалите В.В. и А.Г., по предложение на Софийската районна прокуратура. Срещу двамата има внесен обвинителен акт в Софийския районен съд за телесна повреда и хулиганство.

От пресцентъра на партията припомнят, че преди три години, след протест на "Възраждане" пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), двамата бяха задържани от полицаите на места, отдалечени от протеста. Обвиненията срещу тях са за насилие над униформени служители.

"Обвиненията срещу тях са за насилие над униформени лица, при положение че цяла България видя кадри, излъчени по националните телевизии, от които е видно, че Ангел Георгиев и Веселин Вешев са обект на полицейско насилие. Насилие от полицаи, което видяхме и под колоните на Министерски съвет, където млади хора бяха бити и унижавани от униформени по време на протест", се посочва в съобщението от "Възраждане".

И още: "Нови протести предстоят и призоваваме полицаите да не се поддават на провокации и да не се превръщат в "маша" в ръцете на американския колониален режим, маскиран като българско правителство. Относно имунитета, поискан от Иван Гешев, и двамата народни представители не се притесняват сами да си го дадат, защото са невинни".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари