Възрастен шофьор за малко да погуби майка и дете в Сандански

0
В последния момент жената е успяла да избута детската количка и бебето останало невредимо, но тя е приета в болница / снимката е илюстративна /
В последния момент жената е успяла да избута детската количка и бебето останало невредимо, но тя е приета в болница / снимката е илюстративна /

В последния момент жената е успяла да избута детската количка и бебето останало невредимо, но тя е приета в болница

Възрастен мъж едва не уби млада майка и едногодишното и дете на пешеходна пътека в Сандански. За щастие, бебето е невредимо, но майката е настанена в местната болница.

Все още не е ясно дали на мъжа ще бъде търсена наказателна отговорност или ще се размине само с административно наказание. Отворен остава и въпросът – трябва ли хората след определена възраст да имат право да шофират, отбелязва БНТ.

Младата жена пресичала с детето си на натоварено кръстовище в града с изтрити пешеходни пътеки.

- Предната кола беше спряла и пропуска пешеходеца. Човекът, който направи произшествието, изпреварва друга кола и бута момичето.

Направеният тест за алкохол на място отчел 0,3 промила в кръвта на шофьора.

- Каза, че е пил хапчета. Не знам дали са му направили и проба за наркотици.

В последния момент майката успяла да избута детската количка и бебето останало невредимо. Жената обаче е приета в болница.

"Направени са скенери на глава, шия. Никъде не открихме травматични промени", обясни д-р Димитър Попстоев – невролог.

Това не е първият подобен случай в Сандански. Преди няколко години, възрастен шофьор уби дете на пътя. Днес местните отново се питат - трябва ли да има рестрикции за по-възрастните хора зад волана.

- Да минават на психо ли, на преглед ли...

- Опреснителни курсове, да. Преглед. Поне през година, ако не.

"Някои шофьори и на 60 години са по-увредени и с липса на рефлекси, каквито би трябвало да има един на 75 г. Възрастта няма как да се ограничи. Всичко е индивидуално", поясни д-р Димитър Попстоев – невролог.

Колата на шофьора е задържана. Чака се експертиза от болницата, за да му бъдат повдигнати обвинения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари