Във ВСС са получили бонуси и заплати в размер на десет милиона лева през 2021 година

1
Не е ясно какви са т.нар. "постигнати резултати" за 1 400 000 лева
Не е ясно какви са т.нар. "постигнати резултати" за 1 400 000 лева

Не е ясно какви са т.нар. "постигнати резултати" за 1 400 000 лева

Днес от сдружението БОЕЦ разгласиха информация за бонусите, които служителите във Висшия съдебен съвет са получили за изминалата 2021 година. Данните, които са получили са чрез закона за достъп до обществена информация. Допълнителните възнаграждения са за постигнати резултати.

"През 2021 година на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) са изплатени допълнителни трудови възнаграждения за постигнати резултати в размер на 404 000 лв. На съдебните служители във ВСС са изплатени допълнителни трудови възнаграждения за постигнати резултати в размер на 981 000 лв.", съобщи Георги Георгиев от БОЕЦ, предава Евроком.

Той каза, че за изминалата година служителите във ВСС са получили бонуси и заплати общо в размер на 10 милиона лева. От получената информация не става ясно какви точно са т.нар. "постигнати резултати".

"Бонусите са заслужени заради две основни неща. Първото е продължаващите дисциплинарки срещу следовател Бойко Атанасов по доноси на "ПИК" и Иван Гешев. Втората тяхна заслуга е да продължават да отстояват интересите на мафията и отказът им да разглеждат по същество искането на министър Стоилов (Янаки Стоилов) за оставката на Иван Гешев", коментира Георгиев.

От БОЕЦ поясниха, че раздадените бонуси в размер на над 400 000 лева са получени от 23 души, но поясниха, че не бива всички магистрати да се поставят под общ знаменател и трябва да се изключат достойните според тях Лозан Панов и Атанаска Дишева.

Преди дни от сдружението БОЕЦ излязоха с информация, че в Съвета за електронни медии (СЕМ) са се раздали бонуси за над 250 000 лв.

"Досега никой не е започнал проверка по този сигнал", каза Георгиев.

Според него СЕМ е една от институциите, които са "мутренските бригади на мафията, които продължават да са под техен контрол и да обслужват техните интереси."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Истинският
    Затова следващият път ще е ,,ВЪЗРАЖДАНЕ"
  • 5
    3
    русенец
    Без да ги защитавам и без да обсъждам тяхната работа. Но обърнете внимание - 10 милиона ЗАПЛАТИ и бонуси. Това са 12 месеца заплати Второ - една част от членовете са съдии и прокурори, избрани от съдийските колегии и от прокурорите в страната. По закон те трябва да получават същата заплата която са получили през годината. Ами нека първо проверим каква е заплатата примерно на един окръжен съдия - някъде около 5 хиляди лева. И това е базата. А съдия в Апелативен съд или Върховен съд. Така при 22 членове на ВСС ако приемем минималната заплата от минимум 5 хиляди лева ето ти 110 хиляди на месец минимум. Това и минимума. А на останалия персонал?
  • 4
    2
    Гражданин
    Безсрамници....
  • 9
    1
    daskal
    Яко! Във ВСС с инспектората май са към 36 човека. В СЕМ пък са петима. Разделяйте сумите и ще разберете кой какво е взел от държавната хазна. Не е лошо, а? Въртят, сучат, шикалкавят - а то все за пари ставало въпрос.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари